luni, 31 august 2015

Campionii - Gabi Visoiu in SUA, Mika Immonen in Romania, Joshua Filler in Olanda


As vrea sa incep aceasta postare prin a-l felicita pe Gabi Visoiu cu castigarea titlului de Campion Mondial la Biliard Artistic. Avand in vedere ca in Romania, Gabi este cam unicul practicant de biliard artistic, victoria sa este una cu atat mai insemnata. Campionatul Mondial de Biliard Artistic s-a desfasurat in orasul Kennesaw, statul Georgia, SUA, in showroomul distribuitorului de articole pentru biliard Ozone Billiards, in perioada 27-30 august 2015, cu participarea a 30 de jucatori din toata lumea. Gabi a dominat sigur competitia, reusind la sfarsitul fiecareia din cele 4 zile, sa iasa invingator, avand de fiecare data cel mai bun scor. In ultima zi, batalia decisiva s-a dat intre Gabi Visoiu, Florian Kohler si Andy Segal. Florian Kohler, probabil cel mai mediatizat si cunoscut jucator de biliard artistic, datorita numeroaselor sale filmulete cu milioane de vizualizari, si-a dorit ca niciodata victoria si a fost aproape de ea, dar a ratat ultima lovitura la cativa milimetri distanta.
Well done, Mr. Perfect!

Lista participantilor si rezultatele
http://www.ozonebilliards.com/world-artistic-pool-championship-results.html 












Duminica, 30 august 2015, in Constanta s-a incheiat concursul international de biliard Black Sea Cup 9 Ball 2015. Evenimentul a adunat, pe langa maestrii tacului din tara si specialisti de clasa mondiala, care de altfel, la final si-au etalat valoarea, astfel au participat 81 de jucatori din Romania, Bulgaria, Estonia, Serbia, Olanda, Finlanda, Rusia. Evident atentia tuturor a fost captata de superstarurile biliardului - Mika Imonnen si Nick van den Berg, carora li s-au alaturat Denis Grabe si Daniele Corrieri. Ioan Ladanyi, castigatorul de anul trecut al competitiei, a ratat calificarea in ultimii 16 dupa ce a pierdut pe fata de la Nick van den Berg (3-9), iar pe spatele tabloului de la Mika Imonnen (4-9). Mika a fost trimis pe spate de Ovidiu Cristea (9-7). Cristian Surdea, care nu prea a fost prezent in peisajul biliardistic autohton din 2015, a reusit sa ajunga in a doua zi de concurs, dar nu a trecut in primii 16, fiind invins in meciul de calificare de Miroslav Maimarev (7-9).Nu au reusit calificarea in optimi nici Robert Braga, Aurelian Ungureanu, Claudiu Alicus.
La debutul fazei direct eliminatorii, Romania era reprezentata de 8 sportivi, pentru ca in runda urmatoare sa ramana doar 3 jucatori, astfel in sferturi s-au intalnit:  Mika Imonnen vs Nick van den Berg (9-3), Ciprian Gandac vs Babken Melkonyan (9-1), Denis Grabe vs Radu Anghel (9-3) si Daniele Corriere vs Stanimir Ruslanov (9-6). In semifinale Ciprian Gandac a fost invins de campionul mondial la Bila 9 din 2001, Mika Imonnen, cu 5-9, iar estonianul Denis Grabe a pierdut locul in finala, in joc decisiv, in favoara italianului Corrieri. As vrea sa mentionez evolutia foarte buna a lui Ciprian Gandac, care a reusit sa-si revina dupa decesul tatalui sau, obtinand saptamana trecuta o participare gratuita la etapa urmatoare de Eurotour, iar la Constanta ocupand locul 3.
Finala, Mika Imonnen vs Daniele Corrieri, a fost castigata de mult mai titratul finlandez, acesta adjudecandu-si victoria cu 9-5.
Putem concluziona ca evenimentul a fost unul reusit, care a atras interesul publicului si a oferit biliard de calitate, cu toate acestea consider ca organizatorii mai au ceva de munca la capitolul mediatizare, un live stream ar fi fost foarte binevenit pentru popularizarea turneului, iar o pagina de Facebook a concursului este un "must have" in zilele de astazi.

Piramida si rezultate http://tmp.billiardport.com/drawchart.aspx?id=108
 
 
















 
Dupa evolutia frumoasa de la campionatul mondial de straight pool, germanul Joshua Filler se pare ca a descoperit  secretul succesului. Dupa victoria de saptamana trecuta la Longoni Benelux 10 Ball Open, din Roterdam, Olanda, unde a trecut in finala de Nick van den Berg cu 8-3, tanarul neamt loveste din nou, iesind invingator si la Longoni Pinneberg 10 Ball Open 2015. Finala disputata de Filler in compania lui Julian Kortüm, a fost dominata de Joshua, 9-3. Longoni Pinneberg Open 2015, eveniment organizat in orasul Pinneberg, Olanda, in perioada 27-30 august 2015, l-a avut ca invitat special pe legenda biliardului filipinez si mondial, Francisco "Django" Bustamante, care impreuna cu Niels "The Terminator" Feijen au disputat un meci demonstrativ, avand ca miza un IPhone 6, olandezul, dupa un joc mai slab in debutul partidei, a reusit sa castige premiul, scor 9-3.
In septembrie, in Italia, urmeaza cea de-a treia etapa a turneelor organizate de Longoni, va putea oare Joshua Filler sa le castige pe toate?














Galerie foto Partea 1
Galerie foto Partea 2
Galerie foto Partea 3 
Galerie foto Partea 4


Un comentariu:

  1. Felicitari lui Immonen ca la apusul carierei si doar o umbra a valorii sale de altadata a reusit sa castige fara nici o emotie unul dintre cele doua turnee puternice ale Romaniei.

    Trista soarta are sportul asta daca miza unui meci Bustamente-Feijen este un telefon mobil.Mosconi s ar rasuci in mormant daca ar vedea pe ce maini de escroci a ajuns biliardul si ce mentalitate sordida domina sportul asta.Pe cand un meci pe un incarcator de Sony-Ericsson?Jalnic!

    RăspundețiȘtergere