duminică, 4 mai 2014

Campionatul mondial de snooker 2014. Finala Ronnie O'Sullivan v Mark Selby


















Finalistii campionatului mondial de snooker s-au determinat in 2 semifinale diametral opuse. Ronnie  a trecut lejer de Barry Hawkins, debutand in forta, la un moment dat scorul ajunge 10-2 in favoarea campionului mondial en-titre, dupa care jocul acestuia scade si Barry reuseste sa ia cateva jocuri consecutive, cand parea ca meciul mai poate avea o intriga, O'Sullivan revine si duce meciul la capat, castigand pe langa locul in finala si o zi in plus de odihna, 17-7 scor final.
In cealalta semifinala, fiecare joc a fost disputat la maxim, daca nu era castigat cu un break consistent, atunci era garantat un joc de sigurante prelungit. Selby a preluat initiativa si conducea dupa primele sesiuni, Robertson, insa a reusit sa il tina aproape si la un moment dat chiar sa preia conducerea 13-12, dar Mark revine in joc si scorul ajunge, 14-13 in favoarea sa. Niel egaleaza, 14-14. In urmatorul joc, Robertson reuseste o lovitura de distanta la bila rosie si obtine o pozitie buna la bila neagra, parea ca urmeaza breakul care il va duce in fata pe australian, dar fortuna a fost de partea englezului, Niel ataca bila neagra si sparge pachetul, bila neagra intra in buzunar, dar din nefericire este urmata si de cea alba, 15-14 conduce Selby, tot Mark ia si jocul urmator. 16-14. Dar Niel nu se da batut si cu un break de 108 puncte face 16-15. Din pacate meciul nu s-a terminat in joc decisiv, cu break de 74 de puncte Mark Selby obtine victoria 17-15.
Finala campionatului mondial de snooker 2014 se va disputa timp de doua zile 04-05 mai 2014 si va fi cea de-a 21 confruntare intre  Ronnie O'Sullivan si Mark Selby, la moment Ronnie conduce cu 12-7, un meci terminandu-se la egalitate. Scorul finalelor disputate de catre cei doi este de 3-3.
Rezultatele din 1/2:
Ronnie O'Sullivan v Barry Hawkins 17-7
Mark Selby v Neil Robertson 17-15
Finala:
Ronnie O'Sullivan v Mark Selby

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu