duminică, 3 august 2014

China campioana mondiala pe echipe


Semifinalele campionatului mondial de pool pe echipe s-au jucat intre Filipine vs China-1 si China-2 vs Japonia. Prima semifinala a fost una cu un rezultat destul de neasteptat, filipinezii au castigat cu 4-0 si s-au calificat in finala, in celalalt meci, China-2 a invins cu 4-2 tara soarelui rasare, asadar o finala de vis China-2 vs Filipine.

Confruntarea finala a debutat cu meciurile de Bila-8 intre Liu Haitao si Dennis Orcollo, desi filipinezul a castigat primul joc, ulterior a facut cateva greseli si rezultatul a fost de 6-4 in favoarea chinezului. In acelasi timp la masa alaturata s-a jucat meciul de dublu Carlo Biado si Lee Vann Corteza impotriva lui Dang Ching Hu si Wang Can, iarasi dupa castigarea primului joc filipinezii au gresit mai mult, de aceasta data chinezii au invins cu 6-2. Urmatorul meci a fost unul de Bila 10 intre Lee Vann Corteza si Dang Ching Hu, scenariul de mai sus din nou s-a repetat, desi avea 3-0 filipinezul a pierdut initiativa, permitand chinezului sa revina si sa faca 6-3, de aici Corteza nu a mai opus rezistenta, 8-4 victoria lui Dang.
Scorul total devenea 3-0 pentru reprezentantii tarii gazde si filipinezii erau obligati sa castige celelalte 3 intalniri.

Rubilen Amit si-a confirmat titlul de campioana mondiala la Bila 10 si a invins in fata chinezoaicei Fu Xiaofang cu o diferenta de 4 jocuri, aducand primul punct pe tabela pentru echipa din Filipine. Dennis Orcollo in meciul sau cu Wang Can reuseste sa bata cu 7-5. Scorul total devine 3-2 si filipinezii sunt aproape sa duca meciul la loviturile de departajare. Ultima confruntare a fost una de dublu mixt, Carlo Biado si Rubilen Amit impotriva Liu Haitao si Liu Shasha, s-a jucat la un nivel foarte ridicat si doar o greseala la spargere a filipinezilor a fost suficienta ca aceastia sa piarda cu 7-5.

Asadar, scor final 4-2 si China este noua campioana mondiala pe echipe.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu