marți, 23 septembrie 2014

Jason Shaw si Nick Malaj, campioni despartiti de ocean

Jason Shaw a castigat duminica, 21 septembrie 2014, cel mai mare concurs din cariera sa de jucator profesionist. In cea de-a 22-a editie a Joss Turning Stone Classic 9-Ball, fiind invins in al doilea meci din concurs de canadianul Alain Parent, Jason a reusit sa se califice pe spatele tabelului (9-6 cu Shane Van Boening, 9-4 cu Earl Strickland, 9-8 Mike Dechaine, 9-2 Rodney Morris) si sa ajunga in finala cu Mika Immonen intr-o forma de invidiat. Pofta de joc  si determinarea tanarului jucator scotian au fost remarcate de catre toti spectatorii si se pare ca l-au influentat si pe finlandez, neinvins pana atunci. In ultimul joc al turneului Mika nu a reusit sa arate biliardul sau cel mai bun, facand mai multe greseli necaracteristice, asadar 12-6 si Jason Shaw obtine titlul de campion si suma de 8000$, Mika Immonen a incasat suma de 5000$, iar Rodney Morris pentru locul 3 - 3600$.

Tabel de joc
Clasament

De cealalta parte a oceanului Atlantic, in Grecia, la editia inaugurala a Hill Hill 9-Ball Open, Nick Malaj a triumfat, castigand in finala cu Tony Drago, 11-9. in optimile de finala Nick si-a luat revansa in fata lui Karl Boyes, trecand de acesta cu 11-7, iar apoi in sferturi de rusul Chinakhov cu 11-6.
Senzatia turneului a fost insa, indiscutabil, Tony Drago care si-a confirmat inca odata porecla de Tornado, parca mereu grabit undeva, maltezul a reusit sa impuna ritmul sau nebun si adversarilor, meciurile cu el avand o durata de 35-45 minute, cedarea jocurilor cu 1-2 sau chiar 5 bile pe masa fiind o chestie uzuala pentru el. Nu e de mirare ca scorul concursului a fost reusit tot de Drago, care in 35 de minute i-a administrat rusului Stepanov un dureros 9-0.
Semifinalele Malaj vs Vassalos si Drago vs Peach s-au incheiat cu acelasi scor 11-6. Pentru victoria sa Nick Malaj a incasat 3000 Euro, Tony Drago de 2 ori mai putin 1500Euro, iar ocupantii locurilor 3 - 750 Euro.
In ultimul timp Grecia devine un promotor activ al biliardului european, reusind organizarea unor concursuri insemnate care aduna cei mai buni jucatori ai continentului si chiar oaspeti de peste ocean, sa speram ca aceasta tendinta va continua si in urmatorii ani.

Finala Nick Malaj vs Tony Drago

Inregistrarea jocurilor de la masa TV
https://www.youtube.com/channel/UC0AQPCUBHsr8PqRcXK0buVg





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu