marți, 8 martie 2016

Impresii despre Cue Magic Mezz Professional Tip Tool

 

Piata sculelor de intretinere a pastilelor este destul de variata, producatorii oferind diverse solutii constructive la preturi incepand de la cativa dolari si terminand cu cateva zeci de dolari. In cele ce urmeaza, vom analiza produsul pentru intretinerea pastilelor al japonezilor de la Mezz Cues.
 
1) Denumire:  Cue Magic Mezz Professional Tip Tool
2) Producator: Mezz
3) Pret: 127 Lei (25 Euro sau 35 $ )
4) Continutul pachetului: Punga de plastic, scula intretinere pastila, flyer de hartie cu descrierea produsului, in limba japoneza.









Produsul Mezz Professional Tip Tool a fost proiectat sa indeplineasca 3 functii:
I) Intretinere pastila, cu ajutorul a doua corectoare cu material abraziv, unul cu granulatie mare, altul mai fin cu granulatie mica;
II) Stabilirea formei pastilei, prin intermediul celor 3 matrite semisferice cu raza de 9,0 mm (cunoscuta in literatura de specialitate ca forma Dime), 9,5 mm (Penny) si 10,5 mm (Nickel)
III) Verificarea formei actuale a pastilei prin compararea cu cele 3 etaloane, respectiv Dime, Penny, Nickel.
Potrivit teoriei, forma Dime a pastilei, fiind cea mai bombata, ofera posibilitatea aplicarii unor efecte laterale si verticale mai pronuntate, dar necesita mai multa atentie si precizie la lovirea bilei albe in centru, deoarece orice eroare poate pune efect involuntar pe bila. De celalata parte, forma Nickel a pastilei confera stabilitate la loviturile in centru, dar nu permite aplicarea a foarte mult efect lateral sau vertical, motiv pentru care, spre exemplu, obtinerea unei lovituri de retur puternice poate fi mai dificila. Forma Penny se afla la mijloc, constituind un compromis intre cele doua extreme.


Modul de utilizare al sculei este prezentat in filmuletul de mai jos



Material abraziv aplicat pe cele 3 matrite semisferice, desi la prima vedere pare sa fie destul de agresiv, lasand impresa ca va da cu usurinta pastilei forma dorita, in realitate se dovedeste a fi mai putin eficient. Pentru obtinerea formei este nevoie de repetari multiple, intrucat resturile de material al pastilei vor acoperi rugozitatile si semisfera va trebui curatata, in caz contrar materialul abraziv nu mai face fata si va lasa impresia ca nu mai roade pastila. Uneori curatarea matritei nu este o chestie foarte usoara, fiind nevoie de o perie pentru a curata absolut toate resturile de material al pastilei si a asigura efiicienta maxima a matritelor. In pozele de mai jos vedeti despre ce este vorba.













Daca cu pastilele de duritate soft si medium, produsul celor de la Mezz se va descurca, atunci cu pastilele tari, sarcina de a da forma pastilei devine una aproape irealizabila. Materialul abraziv nu va putea lua foarte mult din materialul pastilei, iar forta aplicata asupra shaftului va trebui sa fie una considerabila. Evident despre corectarea formei pastilele fenolice sau din diferite alte materiale plastice nu poate fi vorba.
Un alt risc pe care il poate provoca folosirea acestei scule este delaminarea unor straturi ale pastilei, mai ales cele din varful ei.

Corectoarele plate isi fac treaba bine si dupa folosire dau pastilei un aspect rugos, asigurand o aderenta excelenta a cretei pe pastila.

Per ansamblu Mezz Professional Tip Tool lasa impresia unui produs solid, de calitate, dar care are totusi unele neajunsuri: nu face fata pastilelor cu duritate mai mare, necesita curatare minutioasa dupa fiecare utilizare. La pretul cu care se vinde aceasta scula, alti producatori propun si anumite solutii pentru prelucrarea partilor laterale a pastilei.

Pe o scara de la 1 la 10, privind raportul calitate/pret, as oferi acestui produs nota 8.





5 comentarii:

  1. Băi frate... tocmai mă tot gândeam dacă să-mi iau sau nu o chestie d-asta... la țanc review-ul! Bine că n-am făcut comanda! Mă gândeam eu că poate or fi mai bune calitativ ca Willard-urile dar se pare că sunt la aceiași categorie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca produsul urmator http://www.last4ever.net/ Pretul este similar, dar pare sa reziste vesnic, plus ca ofera si solutii pentru intretinerea partilor laterale a pastilei. Minus ar fi costul transportului.
      Scula este folosita de renumitul mester Dennis Searing.
      P.S. Daca te decizi sa comanzi, anunta-ma.

      Ștergere
    2. Păi nu văd mare diferenșă între last4ever și ultimate... ca idee m-ar fi interesat ceva în genul ultimate dar să aibă parțile abrazive din metal. Și parcă văzusem ceva de genul pe undeva... mai sap și vorbim.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici vezi modul de utilizare al sculei Last4ever
    https://youtu.be/LcyLPuyRKyY

    RăspundețiȘtergere