luni, 7 martie 2016

Niels Feijen ia banii grecilor, Augustin Viziru ocupa locul 5


Previziunile mele referitoare la meciurile pe bani intre reprezentantii grecilor si invitatii concursului s-au adeverit. Polonezii Mieszko Fortunski si Konrad Juszczyszyn i-au invins cu 30-26 pe Nick Ekonomopoulos si Nick Malaj, iar in seara urmatoare Nick Ekonomopoulos a mai inregistrat inca un minus in contul sau, de aceasta data de 4000 Euro, dupa ce a fost invins de Niels Feijen cu 30-22.

 






In concursul principal in cele din urma s-au inscris 183 de jucatori, 5 dintre care au fost romani: Marian Toader, Augustin Viziru, Claudiu Alicus, Adrian Mitrana si Marius Vacarus. Sportivii nostri au avut un parcurs frumos, Marian Toader reusind sa se califice in faza direct eliminatorie pe fata piramidei, invigandu-l in meciul de calificare pe Nick Malaj in joc decisiv. De cealalta parte a piramidei, Augustin Viziru l-a invins in runda a 5-a pe compatriotul Marius Vacarus 9-7, apoi in meciul de calificare a trecut 9-2 de grecul K. Dimitris.

In cele din urma, in ultima etapa a concursului, au ajuns toti jucatorii de top invitati, 2 jucatori romani, 2 polonezi, precum si un numar impresionant de 22 jucatori greci. 
Ziua de duminica, 6 martie 2016 avea sa debuteze cu meciul incendiar Mika Immonen vs Niels Feijen, olandezul castigand cu 11-6. Tot in prima faza a rundei eliminatorii Augustin Viziru l-a intalnit pe campionul austriac Mario He si l-a invins pe acesta in decisiv, 11-10. La randul sau Marian Toader s-a descurcat destul de usor cu Anthony Brabin, 11-5. MieszkoFortunski a castigat in decisiv contra lui Kostas Houlliaras, iar Konrad Juszczyszyn a pierdut 9-11 in favoarea lui Aggelos Grispos.

 










Optimile au adus prima infrangere a lui Marian Toader, 6-11 contra lui Tokis Nektarios si 3 meciuri thriller jucate pana in joc decisiv: Fortunski trece de Malaj, Alexandris Apostolos il invinge pe veteranul Marcus Chamat, iar Augustin Viziru iese victorios din confruntarea cu finalistul de la BKO International 2016, Eklent Kaci.

Ajuns in sferturile de finala, dupa doua meciuri lungi si grele, Augustin Viziru nu a mai avut fortele necesare pentru a opune rezistenta lui Max Lechner, care l-a invins usor cu 11-3. Feijen a trecut mult mai lejer decat arata scorul de Ruslan Chinakhov, 11-6, Ekonomopoulos a trecut 11-7 de Tokis, iar Fortunski a fost invins in decisiv de Apostolos.
In semifinale, Nick "Grecul" cum ii spun americanii, a avut sansa sa se revanseze pentru meciul pierdut cu 2 zile inainte, dar Feijen a jucat impecabil si a castigat fara emotii cu 11-6, in celalata confruntare, finalistul s-a aflat dupa cel de-al 21-le joc, Alexandris Apostolos adjudecandu-si victoria contra lui M. Lechner.

Se pare ca  cele 4 meciuri castigate in joc decisiv de Apostolos si-au spus cuvantul, astfel incat finala s-a dovedit a fi teatrul unui actor, Niels Feijen, acesta reusind ca si in finala de la Bucuresti sa-si domine net adversarul, 11-1 victoria lui Feijen si inca un titlu in colectia olandezului calator.

In linii generale concursul a decurs bine, desi au existat ceva probleme cu livescoring-ul, schema de joc, precum si cu transmisiunile video, o singura masa televizata fiind prea putin pentru atatea meciuri interesante. In afara concursului insa, participantii s-au distrat de minune, dupa cum ne putem convinge din pozele de mai jos

La final, as vrea prin intermediul aceastui articol sa felicit jucatorii romani pentru curajul de a se deplasa in Grecia si pentru performantele reusite acolo si bineinteles cuvinte de lauda pentru Augustin Viziru care, prin clasarea pe locul 5, a facut cinste tarii noastre. Bravo, baieti!

Rezultatele complete:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1n4OYbMg_jIO-JgAzIrxPb-jIcMQmFP5tcOOFsaUJpZA/edit#gid=175939631

Inregistrarile meciurilor de la masa TV
http://www.ustream.tv/recorded/84121588



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu