marți, 27 mai 2014

Chris Melling si surprizele calificarilor Wuxi Classic 2014

Calificarile la primul concurs din noul sezon competitional de snooker, Wuxi Classic 2014, au adus numeroase suprize, atat placute cat si neplacute.
Proaspat devenit jucator profesionist de snooker, Chris Melling, a reusit la debuto performanta notabila, l-a invins cu 5-4 pe Matthew Stevens, locul 13 mondial, confirmand inca odata faptul ca un jucator cu tehnica corecta poate fi competitiv la toate disciplinele de biliard. Un alt jucator de pool, care si-a incercat norocul in calificari a fost Alex Pagulayan, ghinionul a facut sa pice cu Stephen Maguire si rezultatul a fost pe masura, 5-0 a batut scotianul, fara ca Alex sa-i fi pus mari probleme. Desi Alex a demonstrat ca este capabil sa joace snooker, este clar ca mai are inca mult de invatat pentru a putea contracara jucatorii de top. 

Ding Junhui a reusit "performanta" sa piarda cu uimitorul scor de 5-0 de la amatorul de 19 ani, Oliver Brown, lipsindu-si astfel compatriotii de posibilitatea de a-l urmari live chiar pe meleagurile natale. Au avut meciuri grele si alti jucatori de top, Judd Trump pierdea cu 1-3 de la Joel Walker, dar a reusit sa revina si sa castige in final cu 5-3, iar Graeme Dott, la fel, fiind condus cu 1-3, a castigat pana la urma cu 5-3 in fata lui Eden Sharaw. Din cauza problemelor aparute, nu au putut zbura din tara si cei 4 jucatori thailandezi, astfel Ken Doherty, Andrew Norman, Fergal O'Brien si Robin Hull s-au calificat fara a mai disputa meciurile. 

O stire trista a motivat lipsa lui Ali Carter de la calificari, "Capitanului" i-a fost diagnosticat cancer la plamani. Sa speram ca englezul va reusi sa treaca cu bine peste aceasta incercare a sortii.











Rezultatele complete din calificari pot fi vazute pe urmatoarea adresa:
http://www.snooker.org/res/index.asp?event=334

Un comentariu:

  1. Saracul Carter!Speram sa invinga.

    Apropos de postarea lui imi amintesc o intamplare cu un alt cancer care l a rapit pe Paul Hunter.A aflat ca are cancer in perioada unui concurs.In ziua in care a aflat,dupa meci,a fost asteptat 2 ore la conferinta de presa.Paul Hunter intarziase deoarece a stat si a dat autografe tuturor,chiar tuturor spectatorilor care i au solicitat. O intamplare emotionanta care ne face sa ne amintim cu placere de Paul Hunter,jucatorul care nu a reusit sa invinga.Sa speram ca pentru aly va fi mai usor..

    RăspundețiȘtergere