luni, 6 martie 2017

Cash king - Dennis Orcollo


Meciul deceniului s-a incheiat si invingatorul este Dennis Orcollo. Filipinezul a castigat 3 din cele patru zile de joc, reusind sa ajunga primul la limita de 40 jocuri castigate, in timp ce Scott Frost a contorizat doar 29.
In prima zi Orcollo a inceput in forta, reusind sa se distanteze la 5 jocuri, in timp ce Frost nu castigase nici unul, americanul insa a revenit si s-a impus la final cu scorul de 10-8, meciul promitand sa fie unul destul de strans.
Ziua a doua s-a dovedit a fi una magistrala pentru filipinez, acesta nu a ratat mai nimic, in timp ce americanul i-a oferit numeroase sanse, reusind si "performanta" de a pierde cateva jocuri in care conducea cu 7-0. Bijuteria serii a fost ultimul joc al zilei, in care Orcollo dintr-o pozitie aproape imposibila a curatat masa dupa ce a inceput seria cu o combinatie inaccesibila muritorilor. Asadar, scorul final al celei de-a doua zi a fost 20-15 in favoarea lui Dennis.
Penultima zi a meciului avea sa repete istoria zilei anterioare, Orcollo a fost in mare forma, in timp ce Frost a gafat tot mai mult si a aratat ca nu are arme sa se bata cu filipinezul, scorul zilei 30-23 pentru acesta din urma.

A patra si ultima zi a meciului trebuia sa fie ori ziua marii reveniri a lui Frost ori ziua finalizarii formalitatilor pentru Orcollo. Jocul s-a desfasurat dupa scenariul secund, desi "Freezer" a reusit sa intre oarecum in meci, castigand 4 jocuri consecutive, a ratat o lovitura de rutina pentru a ajunge la 5 victorii consecutive si initiativa a trecut de partea jucatorului din Filipine. Robocop a demonstrat ca are destula forta de atac, intr-unul din jocuri introducand in buzunare 11 bile consecutive, pornind de la scorul de -4. Lucrurile au fost clare cand in ultimul joc, dupa spargerea lui Orcollo, Frost executa o lovitura agresiva si nu foarte bine gandita, bilele s-au imprastiat pe toata masa, Dennis strangand meticulos cele 8 bile victorioase pentru a incasa suma de 200000$.

Urmarind confruntarea celor 2 jucatori se impun urmatoarele concluzii:
- Scott Frost a fost mai instabil emotional, lasandu-se influentat usor de evenimentele de la masa, incercand sa gaseasca scuze datorita bilelor, cretei adversarului, norocului etc. A parut ca, incepand cu a doua zi, nu mai are incredere in sine, in acest context au fost semnificative situatiile, cand ramanand cu o singura bila necesara pentru victorie, Frost lua pauza de cateva minute, pentru a reveni si a rata lovitura.
- Dennis Orcollo a dat cu manta ca un zeu, ratand doar cateva lovituri, in timp ce Frost a fost mult mai imprecis la acest capitol, desi a dominat la loviturile cu 3-4 mante specifice One Pocket. Cu siguranta la moment Orcollo este cel mai bun din lume la jocul cu manta.
-Un jucator cu tina buna poate sa invete rapid miscarile, in timp ce unul care stie miscarile nu va deveni in timp scurt un tintas excelent. Dennis Orcollo a fost mult mai precis in jucarea bilelor, rezolvand pozitiile de pe masa cu o lejeritate de neimaginat, cu siguranta acest lucru s-a datorat si jocului de straight pool caruia filipinezul i-a acordat destul timp, fiind acum printre cei mai buni jucatori din lume la aceasta disciplina.

Transmisiunea meciului a fost una de calitate, streamul fiind urmarit de mii de pasionati, atat pe platforma Youtube, cat si pe Ustream. Comentariile au fost oarecum bunicele, desi pe alocuri confuze, mai ales cand la microfon se aflau persoane putin familiarizate cu jocul de One Pocket. Una peste alta, am avut parte de un meci interesant, la finalul caruia avem doar o singura intrebare: - Cand se va juca meciul Alex Pagulayan vs Dennis Orcollo, pentru a afla cine e cel mai bun din lume la One Pocket?

 
 
 



Un comentariu:

  1. Filipinezul si a demonstrat aptitudinile la aceasta specie de "concurs" si isi merita porecla de "Rege"al jocului pe bani.Nu stiu daca e neaparat mai bun chiar daca a castigat meciul,dat fiind circumstantele.Cred ca biliardul nu are nevoie de genul asta de confruntari unu la unu ci de turnee propriu-zise ca in orice sport civilizat.Nu cred nici ca filipinezul a luat mai mult de 15-20 la suta din premiul pus in joc,partea leului probabil ca a revenit sponsorilor proportional cu suma pariata.Ei au fost un fel de ogari sau cocosi,sponsorii au pariat pe ei si au primit si ei ceva acolo de rontait.Ar fi o suma prea mare oferita castigatorului care nu se justifica nicicum,mediatizarea adusa sponsorului fiind prea mica.Pana la urma un decor dezolant care arata saracia in care se scalda biliardul.

    RăspundețiȘtergere