miercuri, 1 octombrie 2014

Imperiul lui Serghei Krîjanovskii

Serghei Krîjanovskii a castigat unul din cele mai prestigioase concursuri de piramida din lume, Cupa Imperiului. Competitia s-a desfasurat pe o durata de 6 zile (22-28 septembrie 2014) in clubul de biliard "Imperiu" din orasul Usuriisk, orientul indepartat, Rusia si a adunat practic cei mai buni jucatori de piramida din lume la momentul actual, disciplina de joc a fost piramida combinata cu anuntarea bilelor. Competitia a fost un adevarat maraton biliardistic pentru cei 89 participanti, meciurile deseori fiind jucate si cu mult dupa miezul noptii.

Debutul concursului a fost unul relativ lejer pentru Serghei, in primele 5 meciuri castigand 3 intalniri cu 4-0 si doua cu 4-1. In sferturile de finala Serghei s-a intalnit cu proaspatul campion mondial la piramida combinata, ucraineanul Evghenii Novosad (apropo Novosad este fost jucator de pool) si l-a demolat pe acesta cu scorul de 4-0 intr-un meci care a durat doar 50 minute, reusind in acest meci sa faca si cea mai mare serie a turneului - 10 bile. In semifinale Serghei s-a intalnit cu legenda biliardului rus, multiplu campion national, european si mondial, Evghenii Stalev si l-a invins pe acesta cu 5-2. Astfel pana in finala Serghei a disputat 7 meciuri, avand un golaveraj de 29-4!

In finala de duminica, moldoveanul s-a confruntat cu reprezentantul Uzbekistanului, Aleksandr Sidorov, considerat de multi cel mai bun jucator de piramida pe bani din lume. Aleksandr Sidorov a castigat acest concurs de 2 ori consecutiv in anii 2012,2013.
Serghei a inceput in forta cu 3 jocuri castigate consecutiv, intr-un meci pana la 5 victorii, parea ca nimic nu il mai poate incurca, dar Sidorov si-a demonstrat spiritul de luptator si a revenit, reusind sa egaleze, iar apoi chiar sa iasa in fata, 4-3, in jocul cu numarul opt biliardistul din Uzbekistan aduna 7 bile si mai are nevoie de una singura pentru a castiga finala, dar nu a reusit sa fructifice cateva ocazii, Krîjanovskii pedepsindu-l si ducand meciul in joc decisiv. In decisiv, acelasi Sidorov ia avantaj, punctand 5 bile, dar acestea au fost ultimile sale bile introduse in buzunare, Seghei Krîjanovskii reuseste cateva lovituri senzationale si marcheaza cele 8 puncte castigatoare.

Pentru victoria sa Seghei Krîjanovskii a incasat suma de 6000 Euro, iar pentru cea mai mare serie a concursului a mai luat 800 Euro, pe langa acestea castigatorul a primit si premiul special, inelul "Campionul Campionilor", trofeu care pe buna dreptate confirma faptul ca la momentul actual Serghei Krîjanovskii este cel mai bun jucator de piramida din lume. 

Ii uram mult succes tanarului sportiv si bafta la ultimul sau campionat mondial de juniori la disciplina piramida libera", care se va tine in perioada 09-12 octombrie 2014, mentionam ca Serghei Krîjanovskii a castigat ultimele 2 editii in anii 2011 si 2013 (in 2012 campionatul nu s-a desfasurat). 

Inregistrarea finalei Serghei Krîjanovskii vs Aleksandr Sidorov


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu