miercuri, 1 octombrie 2014

World Cup of Pool 2014 - Anglia invingatoare

World Cup of Pool 2014 a fost un eveniment foarte asteptat de suporterii englezi si soarta nu le-a dezamagit asteptarile.
In prima runda favoritii au castigat fara mari probleme, unica surpriza fiind infrangerea Taiwanului in meciul cu Qatar, 5-7. Tot in prima runda s-a jucat si cel mai frumos meci al turneului Anglia B vs India, 7-6, "indienii" reusind 3 break&run consecutive. In runda a doua surpriza a fost victoria Chinei cu 7-0 in fata echipei secunde a Angliei, iar thrillerul rundei a fost meciul Germania-Canada castigat cu 7-6 de nemti, dupa ce in jocul decisiv canadianul Mora, rateaza o bila 8 usoara. Dupa primele 2 runde finlandezii inregistreaza un record absolut, 2 meciuri castigate cu 7-0.

Sferturile de finala au adus victoria Finlandei asupra Filipine cu 9-7, dupa ce filipinezii au fost la conducerea meciului de 2 ori, infringerea Germaniei in fata Olandei cu 7-9, dupa ce la scorul de 7-5 pentru Germania Thorsten Hohmann rateaza optarul. Austria trece de China cu 9-3, iar Anglia A cu 9-7 de SUA, dupa ce la un moment aveau 7-2, dar americanii reusesc sa revina si la scorul de 7-7 Shane Van Boening nu baga nimic din spargere, englezii profita de ocazie si castiga doua jocuri consecutiv.

Semifinalele au fost pur europene, Anglia A vs Finlanda si Olanda vs Austria. Finlandezii au avut un debut bun de meci conducand cu 3-1 si 4-3, dar jocul lor, perfect pana atunci, a inceput sa nu le mai iasa si Anglia castiga cu 9-6. Cealalta semifinala a fost dirijata de olandezi care i-au nimicit pe austrieci 9-1, reusind si 4 break&run consecutive.

Finala Anglia A - Olanda a fost un meci strans cu multe greseli de ambele parti, olandezii au reusit sa preia conducerea cu 6-3, dar englezii au gasit forte sa revina si sa-si tina aproape adversarii, cu toate acestea sportivii din tara lalelelor ajung primii la 9 si la scorul de 9-7 Niels Feijen este la spargere, dar nu reuseste sa bage nicio bila, Appleton si Boyes vin la masa si reusesc sa o inchida, iar apoi pe spargerea lor sa duca meciul in joc decisiv. 9-9 si Darren Appleton sparge si face fault, scapand bila alba in buzunar, bilele sunt imprastiate si restul este o formalitate pentru olandezi, dar  blestemul bilei 8 pare sa-l urmareasca pe Fiejen si anul acesta (dupa ce in 2013 o ratare la 8 a adus infringerea in finala cu Filipine), dupa o iesire mai nereusita, Niels este nevoit sa joaca cu bila alba aproape de manta, alege sa execute o lovitura cu retur si rateaza bila 8. Englezii sar ca arsi din scaunele lor si Boyes are o lovitura lunga, ataca Bila 8 si da pe langa, dar norocul este de parte lor, cele 3 bile ramase pe masa sunt amplasate toate de-a lungul mantei cu bila 9 aflata intre alba si neagra. Van den Berg incearca o lovitura la noroc, dar norocul a ancorat steagul britanic, Appleton baga bila 8, iar Boyes bila 9, scor final 10-9 si Anglia iese triumfatoare din acest macel.

Un rezultat excelent pentru englezi, care castiga pentru prima data Cupa Mondiala, iar Darren Appleton inregistreaza un nou succes dupa ce cu cateva saptamani inainte a castigat Campionatul American de straight pool.

Mai multe poze pe adresa https://www.facebook.com/worldcupofpool/photos_stream












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu