miercuri, 8 octombrie 2014

Ioan Ladanyi primul in Estul Europei, Babken Melkonyan in primii 16 din Europa


Ioan Ladanyi s-a oprit in 1/16 la ultima etapa de Best of the East Bila 10 din Polonia (26-28 septembrie 2014), fiind invins de Mateusz Śniegocki, cu scorul de 7-4, acelasi Śniegocki l-a infrant si pe cel de-al doilea roman calificat in faza direct eliminatorie, Cristian Surdea, cu 7-5, desi la un moment dat Cristi conducea cu 5-1. Finala de la BOE Polonia a fost disputata de ucraineanul Vitalii Patsura si polonezul Marek Kudlik, jucatorul gazda a obtinut victoria cu 7-1, dupa ce in semifinala a trecut de Śniegocki cu 7-4. 
Chiar daca evolutia din Polonia nu a adus nici un roman pe podium, Ioan Ladanyi si Cristian Surdea si-au pastrat locurile fruntase din clasamentul general si astfel pentru prima data in istoria turneului Best of the East, doi romani ocupa locul 1 si 2. O performanta care cu siguranta va fi greu de repetat, dar care speram sa stimuleze jucatorii de pe meleagurile mioritice si sa le demonstreze ca se poate, cu multa munca si ambitie se poate reusi. Cu parere de rau, clasarea in topul jucatorilor est-europeni nu a adus si careva beneficii materiale romanilor, altadata castigatorii de la Best of the East aveau asigurata participarea la etapele de Eurotour, sa speram ca in viitor situatia se va schimba in bine. In aceste conditii este apreciabil efortul echipei ATD Biliard Romania care ii sprijina pe baieti, as vrea sa multumesc cu aceasta ocazie celor de la ATD pentru eforturile depuse.
Rezultate
http://www.bilard-sport.pl/poltour_2014/wyniki_online.php?turniej_id=370
Inregistrarea finalei Marek Kudlik vs Vitalii Patsura
http://youtu.be/EBFmAk1TjQ8

In acelasi timp cu etapa de Best of the East, in or. Debica a avut loc si Campionatul Poloniei la piramida libera, competitia a fost deschisa pentru toti doritorii si a intrunit la start 16 jucatori, dintre care 2 romani, Cristian Surdea si Madalina Ciocan. Sportivii nostri au pierdut in jocurile de debut, dar cu toate acestea trainingul dinainte campionatului si concursul in sine i-au facut sa inteleaga mai bine jocul de piramida si sa ramana foarte impresionati de aceasta disciplina sportiva. Campionul Poloniei a devenit Mariusz Skoneczny dupa ce a castigat finala in compania lui Radosław Babica.
Inregistrarile meciurilor pot fi gasite aici
http://www.youtube.com/playlist?list=PLaUtatuRQ_NtolCKVjYJTucN7fxrzYZM0


 La o saptamana dupa triumful lupilor negri in Polonia, vine timpul unui alt roman sa bucure iubitorii de biliard autohtoni. La etapa olandeza a Euroturului desfasurata in perioada 1-4 octombrie 2014, Babken Melkonyan, dupa victoriile cu Luke Rollison (9-6), Tom Eksell(9-4) si Valery Kuloyants (9-3) se califica neinvins in ultimii 32. In prima runda direct eliminatorie se intalneste cu rusul Ruslan Chinakhov si il bate cu 9-4, calificandu-se in optimi, acolo armeano-romanul da peste un cunoscut mai vechi, polonezul Mieszko Fortunski si pierde cu 4-9, asadar clasarea pe  locurile 9-16 si suma de 1000 Euro pentru Melkonyan, cel mai bun rezultat al sau la vreo etapa de Eurotur. In clasamentul general Babken Melkonyan ocupa locul 28, fiind in fata unor asa jucatori ca Oliver Ortmann, Karl Boyes, Dimitri Jungo. Felicitari, Babken!!!
Castigatorul etapei din orasul Leende a fost britanicul Mark Gray, care in finala cu grecul Nick Ekonomopoulos, s-a dovedit a fi mai bun, 9-6, remarcabil faptul ca in semifinala Gray a invins cu acelasi scor un alt leader al biliardului grecesc, pe Alexander Kazakis. Surpriza neplacuta a concursului din Olanda a fost lipsa jucatorilor gazda in  fazele superioare ale competitiei, Nick van den Berg si Marco Teutscher, fiind eliminati in optimi, iar campionul mondial la Bila 9, Niels Feijen, cu o runda inainte, de nimeni altul decat "chirurgul" Ralf Souquet. Suprizele placute ale evenimentului au fost evolutia excelenta a veteranului maltez, Tony Drago, in stilul sau caracteristic el a reusit sa ajunga pana in sferturi unde tornada a fost oprita de austriacul Mario He si participarea lui Alex Pagulayan, care insa a parasit turneul destul de repede, dupa infrangerile cu 8-9 si 4-9 in fata lui Mieszko Fortunski si Niels Feijen. Estonianul de fier, Denis Grabe nu a reusit sa stranga 3 titluri Eurotur la rand, fiind eliminat din concurs de viitorul campion  Mark Gray cu 4-9, dupa ce a fost trimis pe spatele tabloului de proaspatul detinator a Cupei Mondiale, Karl Boyes cu 7-9.

Rezultate complete
http://www.eurotouronline.eu/drawresults.asp?db=eurotour&client=&eventnr=2014050&header=no&eventheader=yes&showtabs=yes&tab=Tournament&tabtype=&history=no&footer=yes










































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu