duminică, 5 octombrie 2014

Recenzie Perfect Practice with Darren Appleton (Review)


1) Denumire: TAR Instructional Series: Perfect Practice with Darren Appleton presented by Predator Cues
2) Autor/prezentator: Darren Appleton
3) Pret: 20 $ pentru download sau 25$ pentru DVD fara transport.
4) Continut. Modalitate de prezentare a informatiei:
Materialul poate fi descarcat de pe aceasta adresa http://vimeo.com/ondemand/17108, are forma unui fisier video in format .mp4 cu marimea de aproximativ 3GB. De asemenea, timp de un an poate fi privit online (in format obisnuit sau HD) de pe orice dispozitiv pe site-ul de unde a fost descarcat.
Filmuletul are o durata de 90 minute si este divizat in cateva capitole:
Cap. 1 Structura antrenamentului lui Darren Appleton
Darren povesteste despre modul in care isi organizeaza sesiunea de practica, cum si cat se antreneaza.
Cap. 2 - Fundamentals
Sunt prezentate chestiuni de baza privitoare la lovitura, pozitie la masa, pod, priza etc.
Cap. 3 - Loviturile de pe manta
Modul in care Darren executa loviturile de pe manta, atunci cand bila alba este lipita sau foarte aproape de manta, cum se face podul si priza, cum se modifica pozitia la masa.
Cap. 4 - Pregatirea mentala pentru concursuri
Autorul ne povesteste experienta personala de la concursuri, ce face ca sa fie pregatit mental pentru competitii. Rutina din concurs si unele recomandari, atitudinea fata de adversar si metode de concentrare.
Cap. 5 - Exercitii
In total sunt demonstrate 11 exercitii (drilluri). Darren le executa pe toate si pe parcursul exercitiului explica cum acestea pot fi reusite, specifica de fiecare data unde si cum loveste bila alba, care sunt greselile comune si cum procedeaza de fiecare data pentru a recupera pozitia. O mare parte din drilluri au un nivel ridicat de complexitate.
Bonus. Lovitura de jump
Darren explica foarte sumar cum sa executi lovitura sarita, in esenta este mai degaba o prezentare a tacului de jump Air 2 de la Predator.
5) Calitatea imaginii si a sunetului: Dupa cum am specificat mai sus instructionalul poate fi vizionat online in format obisnuit sau HD si poate fi descarcat numai in format HD. Calitatea imaginii si sunetului este una exceptionala se vede implicarea producatorilor de la TAR. Se folosesc mai multe camere.
6) Parerea personala, Recomandati achizitionarea?
Consider ca pentru toti cei care au participat la trainingul organizat de Darren Appleton la Brasov, acest material este un must have, cu siguranta va improspata amintirile si, personal, il percep ca o prelungire logica a acelui curs de pregatire. Pentru ceilalti filmul va fi o descoperire interesanta, vor afla chestii uimitoare despre modul de comportament la concursuri, superstitii, obiceiuri etc., precum si vor avea sansa sa urmareasca modul in care un campion executa un exercitiu si cum il diseca. Cu toate acestea, dat fiind faptul ca majoritatea timpului (cam o ora) este dedicat drillurilor, care au un grad de complexitate ridicat, acest material instructional va fi mai degraba util jucatorilor medii si avansati, decat incepatorilor, desi indiferent de nivelul de joc fiecare va gasi multe lucruri utile.
Unicul "neajuns" al acestui video ar fi lipsa filmarilor din lateral si din spate, uneori, in speta cand se explica lovitura de retur, mi-as fi dorit sa vad cum arata lovitura si din lateral, cum tine mana, cum strange tacul. O mica "gafa" s-a strecurat in timpul drillului nr.10, dupa ce il termina, Darren spune ca "Asa se executa drillul nr. 7" :)
Recomand achizitionarea acestui material instructional, atat pentru continutul propriu-zis, cat si pentru forma de prezentare, una foarte comoda si usoara de folosit.
7) Raportul calitate pret: 10

Unele din drilluri prezentate in "Perfect Practice with Darren Appleton" pot fi gasite AICI.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu