luni, 1 februarie 2016

DCC 2016, Alex Pagulayan ramane cel mai bun, Shane stabileste un nou record


Divizia One Pocket din 2016 s-a dovedit a fi, pentru prima data in istoria DCC, cea mai putin numeroasa, intrucat la Bila 9 s-au inscris 406 jucatori, cu toate acestea spectatorii au avut parte de meciuri calitative si rezultate interesante. Dupa prima infrangere, au decis sa nu mai reintre in concurs, Thorsten Hohmann si fratii Ko, considerand probabil ca nu au sanse sa avanseze foarte mult. In runda a 10-a, 3 jucatori au intrat fara infrangere: Jayson Shaw, Mike Davis, Shannon Murphy. In debutul rundei a 11-a, doar Shaw a mai ramas fara infrangere si era primul candidat la obtinerea titlului de Master Of Table si a CEC-ului de 20000$,  Murphy pierzand de la Niels Feijen, iar Davis de la Efren Reyes. Tot in aceasta runda Shane Van Boening a invins de Dennis Orcollo. In cele din urma, in concurs au ramas doar 3 jucatori Alex Pagulayan (i-a eliminat pe Orcollo si Corey Deuel), Niels Feijen (i-a scos din concurs pe Efren Reyes si Jayson Shaw) si Shannon Murphy, niciunul din ei nemaivand optiunea de buy in. Dupa tragerea la sorti, Alex a fost norocosul, obtinand tur liber si ajugand direct in finala, celalalt finalist s-a stabilit in meciul lui Niels cu Shannon, olandezul reusind sa invinga. Astfel, ultimul meci al DCC One Pocket 2016 avea sa aduca pentru prima data in istorie un finalist european. De mentionat ca Feijen s-a antrenat intensiv in aceasta disciplina, pe Youtube sunt disponibile filmarile cu meciurile de antrenament intre el si Alex Lely. Finala a debutat cu un prim joc castigat de olandez, filipinezul raspunzand cu 8 bile introduse intr-o singura vizita la masa in cel de-al doilea joc, 1-1. Jocul al treilea a durat cel mai mult, jucatorii avand la un moment -4 la -3 pe tabela de scor, cu toate acestea Alex a reusit sa se impuna. In ultimul joc, Pagulayan a obtinut chiar din start un avantaj serios de 7 bile si a dus jocul spre sfarsitul logic. Scor final 3-1 si Alex Pagulayan este pentru al doilea an consecutiv cel mai bun jucator de One Pocket de la Derby City Classic.

 







Va propun sa urmariti meciul dintre Alex Pagulayan si Corey Deuel



Concursul de Bila 9, cu numarul sau record de participanti, a oferit in fiecare runda confruntari pline de drama si emotii. Destul de repede a parasit concursul Ralf Souquet (Castigator la DCC 9 Ball in anii 2004, 2006, 2008), prima infrangere fiind in runda 1, in fata lui Hunter Lombardo, iar cea de-a doua infrangere in fata lui Scott Frost in runda a 3-a (meciul poate fi urmarit in planul secund pe inregistrarea postata mai sus). A incetat timpuriu evolutia la DCC 9 Ball si John Brumback, dupa spusele martorilor acesta a sarbatorit destul de bine victoria din divizia Bank Pool si nu a mai fost in forma necesara pentru a opune rezistenta lui Alex Pagulayan si Dennis Orcollo. In runda a 6-a, Scott Frost l-a scos din concurs pe Earl Strickland, dupa ce cu o runda inainte l-a eliminat pe Shannon Daulton. In aceeasi runda a iesit din joc si Jayson Shaw, dupa infrangerile consecutive in fata lui John Morra si Tony Chohan, surprinzator Shaw nu reuseste sa confirme la Bila 9, desi parea sa fie disciplina lui cea mai puternica.  In runda a 5-a Ko Pin Yi, campionul mondial Bila 9 2015, in meciul cu Kevin Cheng, castigatorul US Open Bila 9 2015, a reusit sa faca 6 break&run, invingand cu 9-5. Tot la aceeasi etapa, rusul Chinakhov l-a invins pe Orcollo. Efren Reyes a fost intr-o forma de zile mari, reusind sa-i scoata din concurs pe Justin Bergman, si Max Eberle. In timp ce prietenul si compatriotul sau, Francisco Bustamante le-a dat lectia juniorilor rusi, Maxim Dudanets si Andrei Seroshtan si taiwanezului Ko Ping Chung.  In runda a 7-a Shane Van Boening a reusit sa-l demoleze pe Erik Hjorleifson, finalistul recentului Turning Stone Classic, cu scorul categoric de 9-0. Un alt junior rus, Fedor Gorst a avut un parcurs foarte bun, reusind sa ajunga in runda a 9-a, unde a dat piept cu Alex Pagulayan. Meciul a fost unul foarte strans, in care rusul s-a aflat mereu la conducere, cu toate acestea s-a ajuns in joc decisiv, unde Alex fiind in fata unei lovituri foarte grele la bila 4, a intrebat publicul, daca are cineva sugestii, replica ce a starnit un val de hohote in sala, in cele din urma filipinezul a reusit o lovitura cu 2 mante, pentru a introduce bila 4 si a castiga meciul. 











O evolutie foarte buna au avut Jefrey Ignacio (locul 4) si Jason Klatt (locul 5), care pana la concursul de Bila 9 au fost practic inexistenti la DCC. Pana la urma, batalia pentru titlu avea sa se tina intre Shane Van Boening, Dennis Orcollo si Alex Pagulayan, toti ajungand in semifinale cu cate o infrangere. Si de aceasta data Alex a fost norocos si a avut tur liber, ajungand in finala, in timp ce rivalii SVB si Orcollo aveau sa se intalneasca pentru a 5-a oara la DCC, in jocurile de rotatie si pentru a 5-a oara Shane avea sa devina invingator, 9-7. Reactia lui Orcollo la strangerea de mana de la finalul meciului a fost una nu foarte sportiva, facand deja inconjurul lumii. Ajuns in finala DCC 9 Ball, Alex Pagulayan avea asigurat titlul de Master Of Table, in timp ce SVB, entuziasmat de victoria in fata lui Orcollo, era dornic sa-si ia revansa pentru infrangerea, in joc decisiv, in fata lui Alex cu 2 runde inainte. Meciul a inceput dezechilibrat, americanul avand toate oportunitatile, in timp ce canadianul filipinez nu reusea sa prinda o masa buna, la scorul de 8-0 pentru Shane, Alex a reusit sa castige 4 jocuri consecutive, 2 fiind Break&run, dar miraculoasa revenire nu a mai fost posibila. Scor final 9-4 si Shane Van Boening este primul jucator care are castigate 4 titluri in divizia de Bila 9 la Derby City Classic.

 








Concursul de straight pool, i-a avut in semifinale pe John Schmidt vs Konstantin Stepanov (125-81) si Dennis Orcollo vs Mika Immonen (125-109). Finala intre specialistul jocului de straight, Mr. 400, John Schmidt si Dennis Orcollo a fost castigata de cel din urma cu scorul de 125 la 53. 
 Senzatia concursului de straight, a fost seria de 225 bile, reusita de Lee Van Corteza, care dupa afirmatiile sale, a jucat prima data straight pool. Haideti sa vedem cum i-a reusit "incepatorului" acest lucru.



Bank Pool Ring Game, un concurs devenit traditional la Derby City Classic, i-a avut ca protagonisti pe Billy Thorpe, Francisco Bustamante, John Morra, Shannon Daulton, Gabe Owen si Skyler Woodward.Taxa de participare - 2000$. La fel ca si anul trecut Francisco Bustamante a reusit sa ajunga in faza finala, unu contra unu , numai ca daca in 2015 el a pierdut in fata lui Woodward, anul acesta, in compania lui Shannon Daulton, filipinezul a reusit sa-si adjudece victoria si cei 10000$ pusi in joc. Deliciul serii a fost oferit de acelasi Bustamante care a reusit 2 lovituri cu 3 mante pentru a introduce bilele din buzunarul de mijloc.

Titlul de cel mai bun parior si entertainer la DCC, premiul Louie Roberts a fost castigat de Jason Kirkus. Acesta va avea asigurat pe viata taxa de participare la toate concursurile DCC, precum si cazarea la hotel. De mentionat ca anul 2016 este ultimul an cand acest premiu mai este acordat.

Un eveniment neplacut, dar oarecum specific pentru Derby City Classic, a fost, sustragerea tacului lui Bobby Emmons, un jucator foarte puternic si bine cunoscut in SUA.

Aceasta a fost istoria Derby City Classic 2016. Mai jos puteti gasi castigatorii la fiecare disciplina. Ne vedem in 2017.



2016 DERBY CITY CLASSIC 
 
BANK POOL
1st – John Brumback
2nd – Jayson Shaw
3rd – Alex Olinger
4th – Dennis Orcollo – Earl Strickland – Billy Thorpe
7th – Francisco Bustamante – Corey Deuel – Jeremy Jones
10th – Jess Bowman – Shane Van Boening 


1-POCKET
1st – Alex Pagulayan
2nd – Niels Feijen
3rd – Shannon Murphy
4th – Corey Deuel – Jayson Shaw
6th – Mike Davis – Dennis Orcollo – Efren Reyes
9th – James Baracks – Justin Bergman – Carlo Biado – Shane Van Boening


NINE BALL
1st – Shane Van Boening
2nd – Alex Pagulayan
3rd – Dennis Orcollo
4th – Jeffrey Ignacio
5th – Jason Klatt – Lee Vann Corteza
7th – Ruslan Chinakhov – Ping Chung Ko – Scott Frost – Francisco Bustamante


2016 – CHAMPIONS – RUNNERS UP
10-Ball – Jayson Shaw – Shane Van Boening
Bank Pool – John Brumback – Jayson Shaw
1-Pocket – Alex Pagulayan – Niels Feijen
Straight Pool – Dennis Orcollo – John Schmidt
9-Ball – Shane Van Boening – Alex Pagulayan
Master of the Table – Alex Pagulayan - Shane Van Boening


MASTER OF THE TABLE
2016 Alex Pagulayan
2015 Alex Pagulayan
2014 Dennis Orcollo
2013 Francisco Bustamante
2012 Shane Van Boening - (won 1-Pocket & 9-Ball)
2011 Shane Van Boening
2010 Efren Reyes
2009 John Brumback
2008 Francisco Bustamante
2007 Efren Reyes
2006 Jason Miller
2005 Efren Reyes - (won 1-Pocket & 9-Ball)
2004 Efren Reyes
2003 Larry Nevel
2002 Jose Parica

 









































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu