vineri, 5 februarie 2016

Meciul secolului s-a anulat.

Confruntarea intre Shane Van Boening si Dennis Orcollo, meciul de Bila 10, primul la 160, cu miza de 100000$, promovat ca fiind meciul secolului in biliard, a fost anulat.
Potrivit relatarilor persoanelor implicate, vinovatul de anulare este fostul sponsor si promotor al lui Orcollo, John French, iar problemele au inceput sa apara chiar imediat dupa meciul lui Orcollo cu Ko Pin Yi, meci pentru care filipinezul nu a primit niciun dolar din miza pusa in joc, desi a fost castigatorul. French semnand, dupa incheierea meciului un contract de promovare a fratilor Ko, fapt ce a dat nastere la diferite zvonuri si presupuneri, privind integritatea meciului castigat de Orcollo.
La moment Dennis s-a afiliat cu  Alan si Jason Sword, sponsorii lui Justin Bergman, dupa ce a aflat ca, in baza contractului semnat cu John French acesta din urma avea dreptul la 50 % din toate veniturile obtinute de jucator (castiguri din concursuri, drepturi de televizare, venituri din sponsorizari), desi Orcollo credea ca documentul respectiv se refera doar la jumatate din veniturile provenite din vanzarile transmisiunii meciului, in timp ce promotorul sau nu isi asuma nicio obligatie de acoperire a cheltuielilor jucatorului.

Ramane de vazut daca cazul va ajunge sau nu in instanta, cert este ca meciul nu se va tine la data planificata initial 11-14 februarie 2016, iar spectatorii care au platit bani in avans pentru transmisiunea lui, urmeaza sa-si solicite banii inapoi. Curios este faptul ca pentru drepturile de transmisiune, platile urmau a fi facute in contul Paypal al sotiei lui John French. Deci, avem clar o istorie cu multe dedesubturi, care nu aduce deloc un plus de imagine biliardului din toata lumea. Sa speram ca totusi meciul se va tine in viitor, intrucat rivalitatea dintre cei doi jucatori garanteaza un meci incediar.
Dennis Orcollo si-a exprimat punctul de vedere la radio ABR 2Nite, www.americanbilliardradio.com

Mai jos gasiti contractul semnat de Orcollo, continutul caruia nu i-a fost deplin explicat la momentul incheierii.




















2 comentarii:

  1. Ce prostie...Cum sa l numesti sport daca se joaca pe bani alaturi de table si poker?Azi maine face si pokerul cerere sa devina sport olimpic daca nu a si facut ,apoi urmeaza tablele si o sa aia si asa o sa aiba si romanii campion olimpic la table vreun pensionar din Cismigiu.

    Cand o sa inteleaga biliardul ca trebuie sa si bage mintile in cap daca vrea sa devina un sport adevarat?Nici macar invidia pentru sportul frate,snookerul adica,nu l motiveaza macar un pic?Tot balteste in mizeria asta de sistem falimentar promovat de americani in loc sa si faca o noua federatie internationala ,sa caute sponsori ,mediatizare si sa porneasca pe un drum nou.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere