marți, 22 aprilie 2014

Accesorii pentru biliard

 Articolul se va referi la accesoriile pentru biliard pe care le-am folosit de-a lungul anilor. Unele din ele au meritat banii, pe cand altele nu au fost decat o pierdere de timp si fonduri, unele au fost cumparate in cunostinta de cauza, iar altele fara a sti prea bine cu ce se maninca.


1) Prosop, pentru curatarea/polisharea shaftului si a intreg tacului, il folosesc cam odata la 2-3 jocuri. Isi face treaba bine si isi mentine forma chiar si dupa 2 ani de la achizitie. Recomand cu incredere.
http://www.dynamic-billard.com/en/products/pool-billiard/for-cues/cue-cleaning/1365/micro-cleaning-towel-brown
















2) Scula pentru redarea formei pastilei, o folosesc atunci cand lipesc pastila noua, pentru a face forma, iar ulterior, ocazional odata la 2-3 saptamani, in functie de cat de mult joc, o folosesc pentru a readuce forma pastilei. Este facuta din plastic si in interior se insereaza fasii de smirghe. Un accesoriu ieftin, durabil si foarte util, recomand.
















3) Solutie curatare shaft Sil Kleen, Produsul este destinat curatarii shaftului in partea unde lemnul nu este acoperit de lac lac. Se aplica pe un prosop de hartie si se sterge shaftul cu el. Un produs calitativ, care face treaba buna. Il foloseam cam odata la 3-4 saptamani.
https://www.dynamic-billard.com/en/products/pool-billiard/for-cues/cue-cleaning/1310/billiard-cue-care-sil-kleen-shaft-cleaner-fluid
















  
4) Burete "No blue" de la Longoni, este de fapt un set format din burete si un smirghel foarte fin. Buretele trebuie inmuiat in apa dupa care se curata shaftul pana se ia toata culoarea albastra, dupa aceasta se sterge shaftul sa fie uscat si se finiseaza cu acel smirghel fin. E un produs bun, dar care ia lemnul de pe shaft, subtiindu-l, oricum buretele tine maxim 10-15 utilizari. Nu as recomanda folosirea acestui produs pentru intretinerea permanenta a shaftului, dar pentru curatarea shafturilor foarte murdare este o solutie reusita.
http://www.tatbiliard.ro/produse/104-accesorii-biliard-snooker-carambol/474-burete-curatat-tac-no-blue.html












  


5) Pasla de curatat shaftul, am folosit-o ocazional, fara a fi multumit de ea. Nu curata shaftul prea bine, cusaturile deranjeaza si cand se murdareste pe interior, spalarea este destul de incomoda. Nu recomand spre achizitie.
http://www.tatbiliard.ro/produse/104-accesorii-biliard-snooker-carambol/169-pasla-de-curatat-tacul.html
















6) Corector de pastila. L-am folosit ocazional si nu mi-a placut, nu se descurca cu pastilele mai tari, dintii din metal s-au tocit relativ rapid. O pierdere de bani, nu recomand.
http://www.dynamic-billard.com/en/products/pool-billiard/for-cues/workmanship/1320/billiard-cue-care-tip-shaper-tacker
















7) Corector de pastila. Un produs de foarte proasta calitate, nu merita nici macar privit, locul lui e la cosul de gunoi.
http://www.tatbiliard.ro/produse/104-accesorii-biliard-snooker-carambol/129-corector-varf-de-tac.html













8) Ascutitoare, un accesoriu care poate face mai mult rau, exista riscul sa fie deteriorata ferula sau taiata prea mult pastila. Nu recomand.
http://www.tatbiliard.ro/produse/94-varfuri-si-ferule-tac/128-ascutitoare-varf-tac.html






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu