luni, 20 iulie 2015

Ovidiu Cristea cucereste Cupa Romaniei la Bila 8

 

18-19 iulie 2015, in Bucuresti, la club Tac Biliard s-a desfasurat Cupa Romaniei la Bila 8. La start s-au aliniat 33 de participanti, jucandu-se pe piramida dubla de 64, astfel incat, cu exceptia unei singuri perechi, toata lumea a avut primul tur liber.
In sferturile de finala s-au jucat urmatoarele meciuri: Iacob Dan - Melkonyan Babken (0-7); Ladanyi Ioan - Gandac Ciprian (7-6); Toader Marian - Maican Raul (6-7); Braga Robert - Cristea Ovidiu (2-7). In semifinale Ladanyi trece de Babken cu 7-4, Iar Ovidiu,. il invinge pe Raul cu 7-5. Finala a fost castigata de Ovidiu Cristea, care l-a invins cu 7-3 pe Ioan Ladanyi.
La juniori Verschatse Clement a castigat cupa.

 Intrucat Federatia a luat decizia ca pot participa doar jucatorii legitimati (argumentul fiind ca este o competitie oficiala), acest lucru s-a resimtit dramatic la aceasta editie a Cupei Romaniei, totusi 33 de jucatori, sunt prea putini pentru un concurs care ar trebui sa fie cel mai asteptat turneu al anului. Evident si numarul participantilor din afara Bucurestiului a fost unul foarte redus.
Bila 8 este disciplina de joc cea mai practicata in tara si cunoscuta chiar si de cei care nu au habar despre jocul de biliard, nu vad cum participarea amatorilor (a jucatorilor nelegitimati la Federatie) ar fi afectat statutul oficial al concursului, dupa mine ar fi adus mai multi jucatori si ar fi crescut nivelul competitiei, or, exista jucatori nelegitimati in tara care au potentialul sa se claseze pe locuri fruntase. Transformarea Cupei Romaniei, intr-un "concurs de camera", nu ajuta nicidecum dezvoltarii sportului autohton si nu stimuleaza jucatorii. Imi aduc aminte cu deosebita placere de prima editie a Cupei (2012), cand s-au adunat peste 90 de jucatori dornici de victorie, cu delegatii bine organizate din toata tara, un adevarat festival al biliardului.
Multumiri clubului TAC Biliard pentru gazduirea evenimentului si pentru difuzarea meciurilor, sa speram ca vom avea acces la inregistrari.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu