luni, 20 iulie 2015

Thorsten Hohmann noul campion mondial la straight pool



Germanul Thorsten Hohmann l-a invins in finala concursului mondial de 14.1 pe britanicul Darren Appleton cu scorul de 300-244. Astfel, Thorsten obtine cel de-al patrulea titlu mondial, ce reprezinta un nou record la numarul de victorii, in timp ce Darren bifeaza cea de-a treia finala consecutiva, inaintea finalei fiind neinvins din 2013.

Campionatul mondial a debutat cu o stire care i-a pus pe jar iubitorii de pool, Mike Dechaine s-a retras din concurs dupa ce a ramas nemultumit de modul in care s-a tinut tragerea la sorti, desi declara ca 14.1 este un joc plictisitor, Mike a reusit in 2014 sa ajunga in semifinalele concursului.

Surpriza turneului, in opinia mea, a fost juniorul neamt, Joshua Filler, care a ajuns pana in sferturile de finala, dupa ce in faza grupelor, in jocul cu Darren Appleton, fiind la conducere, a anuntat fault, iar Darren a putut inchide meciul si obtine victoria, cu o singura vizita la masa. O alta surpriza vine tot din Germania, de la un jucator mai putin cunoscut si anume  Reiner Wirsbitzki, care s-a oprit in semifinala, invins de viitorul campion, in sferturi Reiner l-a invins pe Shane Van Boening (200-169), iar din grupe a iesit neinvins. Pentru a cata oara impresioneaza cu evolutia sa, razboinicul tacut, Warren Kiamko, cu un joc solid, filipinezul si-a facut loc pe podium, pierzand semifinala cu Appleton (116-200), dupa ce in grupe nu a cunoscut gustul infrangerii.

Capitolul curiozitati: 
Desi a confundat data de incepere a concursului si aproape a intarziat la el, Corey Deuel a ajuns in sferturile de finala. Dat fiind ajungerea tarzie la turneu, nu a jucat cu tacul sau primele 2 zile, dupa ce i-a venit tacul, l-a invins in grupe pe Dennis Orcullo cu 100-84, dar a pierdut in sferturi cu 105-200 in fata lui Appleton. 
Germanul Dieter Johns, a iesit din grupa cu 5 victorii si a ratat calificarea in ultimii 16, dupa ce a fost invins de Corey Deuel cu 150-144, iar apoi pe spatele tabloului de T. Hohmann cu 150-64. Daca numele lui Johns este putin cunoscut iubitorilor de pool, atunci jucatorilor de piramida, acesta le spune multe, Dieter fiind un jucator foarte bun de "biliard rusesc", participant la numeroase campionate mondiale si europene, ocupand in anul 2013, locul 9 la Campionatul mondial de piramida dinamica.
Shane Van Boening a comentat pe Facebook, ca este posibil sa nu mai participe niciodata la un concurs care obliga purtarea camasii cu maneca lunga, motivand ca manecele il deranjeaza.

Cele mai mari serii:
Dennis Orcullo -152
Thorsten Hohmann - 141,140
Shane Van Boening - 136, 135
Danny Harriman - 135

Rezultate:
Faza grupelor
http://worldstraightpool.com/2015World141RoundRobinFinal.pdf

Piramida dubla de 32
http://worldstraightpool.com/brackets/32Brackets2015.pdf
Piramida simpla de 16
http://worldstraightpool.com/brackets/16Brackets2015.pdf



Un comentariu:

  1. Un jucator complet acest neamt,nu degeaba a iesit campion mondial de doua ori.Sa l vedem la campionatul mondial!

    RăspundețiȘtergere