duminică, 21 iunie 2015

Antrenament de biliard. Set de exercitii nivelul 1


Va propun mai jos un set de exercitii pentru jucatorii incepatori si intermediari (Nivelul 1). Acesta este prima parte din 5 preconizate.

Exercitiile au fost selectate si aranjate de catre Maxim Sayapin, cu participarea lui Radmir Nureev, antrenorul campionilor rusi Ana Mazhirina, Natalia Seroshtan, Andrei Seroshtan etc.
Traducerea si adaptarea s-au facut cu acordul autorului.
HIBS (Highly Intensive Billiard Simulator) http://www.hibs.pro

Pregatiti-va tacurile si la antrenament...



2 comentarii:

  1. Felicitari autorului pentru aceasta postare exceptionala.Chiar sub forma unei traduceri,din punctul meu de vedere aceasta este cea mai importanta contributie teoretica adusa vreodata biliardului romanesc.

    Din pacate,acest sport ,inca insuficient dezvoltat,nu beneficiaza de existenta unor metodici si metodologii de antrenament ample si structurate cum exista in majoritatea celorlalte sporturi.Sportivii se antreneaza in general in mod empiric si intuitiv avand ca modele asa-numitele"drilluri",exercitii utile insa nesistematizate in functie de nivel de pregatire,varsta ,abilitati si asa mai departe.

    De aceea contributia autorilor rusi are o valoare exceptionala pentru acest sport si multumesc lui Alexandru Marcoci ca a facut efortul de a aduce in Romania acest extrem de folositor material didactic.

    Oricum Alexandru Marcoci este obisnuit cu laudele mai ales dupa ce acest blog a fost remarcat si apreciat chiar si de nevorbitorii de limba romana pe cel mai mare si important forum de biliard,azbilliardforum.com.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, dle. Amabil.Intr-adevar in Romania inca lipseste metodologia si baza didactica (teoretica) pentru biliard, scopul acestor seturi de exercitii este de a completa acest gol si de a ajuta atat jucatorii cat si instructorii in procesul de antrenament si perfectionare.

      Ștergere