duminică, 28 iunie 2015

Antrenament de biliard. Set de exercitii nivelul 2


Astazi continui epopeea exercitiilor pentru biliard, partea a doua, pentru jucatorii intermediari (Nivelul 2). 

Nu am detaliat foarte mult la prima postare, asa ca fac unele precizari.
Exercitiile prezentate, trebuie executate in ordine si cat se poate de corect, avansand pe masura reusitelor, apoi trecand la nivelul urmator. In functie de rezultatele obtinute se vor evidentia clar partile puternice si cele slabe din jocul fiecaruia. Exercitiile au fost selectate in asa fel incat sa cuprinda un spectru larg de situatii, avem lovituri cu stop, retur, urmarire, lovituri cu si din manta, iesiri in zonele stabilite, spargeri de manunchi, folosirea sprijinului etc.
Unele drilluri cu siguranta le-ati intalnit si la alti autori, faptul ca ele se repeta si aici nu inseamna decat importanta si eficienta acestora,cu toate acestea materialul structurat in forma de mai jos este unicat. Am vazut ceva similar doar la nemtii de la PAT, dar sistemul gandit de ei este la origine unul de evaluare si nu de antrenament. Seturile de exercitii pot fi descarcate si tiparite pe hartie, sau folosite in format electronic, online sau offline pe smartphone, astfel ajunsi la masa de biliard veti avea la indemana tot ce este necesar pentru o sesiune de antrenament cat mai eficienta.

Asadar, partea a 2-a ...



Exercitiile au fost selectate si aranjate de catre Maxim Sayapin, cu participarea lui Radmir Nureev, antrenorul campionilor rusi Ana Mazhirina, Natalia Seroshtan, Andrei Seroshtan etc.
Traducerea si adaptarea s-au facut cu acordul autorului.
HIBS (Highly Intensive Billiard Simulator) http://www.hibs.pro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu