joi, 6 august 2015

August de foc in biliardul romanesc


Sfarsitul verii aduce pe langa temperaturile caniculare si doua concursuri incendiare, unul in asfaltul fierbinte al Bucurestiului, celalalt pe nisipul incins din Constanta.

Dynamic Best of the East Romania Open 2015

Editia de anul acesta a Dynamic Best of the East (DBE) este una aniversara, fiind celebrati 10 ani de la primul concurs DBE organizat pe meleagurile mioritice. Ca si anul trecut competitia se va desfasura in clubul TAC Biliard din Bucuresti pe 15-16 august 2015. Se va juca Bila 9, primul la 7, piramida dubla pana la primii 16 sau 32 in functie de numarul celor inscrisi Taxa de inscriere standard este de 50 euro, iar castigatorul se va duce acasa cu o suma de 20 ori mai mare. 
Inscrierele se fac exclusiv pe adresa de email mak@makmarketing.pl , pana la data de 08.08.2015.
Pe langa concursul principal, ATD organizeaza si 2 concursuri aditionale de Bila 10 - Premier League si Amator League. Jucatorii inscrisi la DBE, dar care nu s-au calificat in primii 32 vor avea sansa sa-si incerce puterile, gratuit in unul din cele 2 concursuri suplimentare. Pentru cei neinscrisi la BOE, accesul in concursurile ATD se face contra cost, 20 Euro pentru Premier League, respectiv 10 euro pentru Amator. Premiile sunt la fel ca anul trecut, Vouchere pentru participarea la o etapa de Best of the East pentru castigatorii din Premier League si vouchere turistice pentru cei "amatori".

Personal consider ca trecerea de la Bila 10 si sistemul de joc in grupe, primul la 5 (asa cum s-a jucat in 2014), la Bila 9, piramida dubla primul la 7, nu este cel mai reusit pas, din contra poate fi chiar descurajator pentru jucatorii amatori care oricum nu aveau sanse de castig ("dead money" cum spun americanii). Daca in 2014 pentru aceeasi bani fiecare participant juca aproape garantat un minim de 4 meciuri, in 2015 numarul minim se reduce la jumate, tinand cont si de specificul jocului de Bila 9, e posibil ca unii paritcipanti sa iasa din concurs fara sa apuce sa realizeze acest lucru. Cu atat mai stranie este selectia sistemului de joc, intrucat la toate celelalte etape de DBE s-a jucat cu grupe. Sa speram ca unicul argument in favoarea alegerii facute este numarul mare de jucatori care se asteapta ca vor participa.





































 Black Sea Cup 9 Ball 2015

Concursul ajuns la a 3-a editie, este organizat de Babken Melkonyan in colaborare cu clubul City Billiards din Constanta, in perioada 29-30 august 2015. Se va juca Bila 9, maxim 128 de jucatori, piramida dubla pana la primii 16, toate meciurile sunt primul la 9. La spargere bila 9 este pozitionata pe punct si se aplica regula celor 3 puncte. Taxa de inscriere 30 euro pentru seniori, 23 euro pentru fete si juniori. Concursul este sanctionat de EPBF si a intrat in calendarul oficial al federatiei europene. Sunt asteptati jucatorii autohtoni, precum si iubitorii din biliard din vecinatate. Participantii vor fi inscrisi automat la o tombola cu premii valoroase. Fondul de premiere a concursului este de 5885 euro, dintre care 1470 euro vor reveni castigatorului.
Anul trecut Cupa Marii Negre a fost castigata de Ioan Ladanyi, care se afla la moment intr-o forma de invidiat. Ladanyi de altfel, alaturi de Babken Melkonyan, va reprezenta Romania, in luna septembrie, la World Cup of Pool, participarea lor fiind prima prezenta romaneasca la acest prestigios concurs de echipe.
Mai jos va propun sa revedem sinteza Black Sea Cup 9 Ball 2014



Un comentariu:

  1. Atd Biliard apreciaza remarca facuta apropo de sistemul de joc al concursului " Dynamic Best of he East" 2015. Organizatorul MakMarketing a impus acest sistem de joc, iar la competitiile anterioare, incepand cu 2015 - acesta a fost folosit - Slovacia, Polonia si Bulgaria.
    Sa speram ca aceasta editie podiumul va fi ocupat de romani.
    Succes tuturor participantilor!

    RăspundețiȘtergere