luni, 25 ianuarie 2016

Derby City Classic, au trecut 3 zile


Derby City Classic este fara indoiala cel mai asteptat eveniment de biliard din SUA, adunand deopotriva campioni mondiali consacrati si amatori dornici de actiune. Cu toate ca vremea a fost destul de neprielnica, statul Indiana de Sud fiind cuprins de o furtuna de zapada, acest fapt nu i-a impiedicat pe iubitorii biliardului, astfel in divizia de bank pool de la DCC s-a inscris un numar record de participanti, 475!!!
La moment (25.01.2016) s-a ajuns in runda 8, in concurs ramanad cca 25 de jucatori, sunt inca neinvinsi: Darren Appleton, Earl Strickland, John Brumback, Jayson Shaw, Dennis Orcollo, Efren Reyes. Au parasit concursul in primele runde asa specialisti ai jocului cu manta ca Skyler Woodward, Justin Bergman, Mike Delawder, Skyler fiind invins surprinzator de rusul Andrei Seroshtan, iar Ruslan Chinahov, l-a invins pe Shane Van Boening cu 3-0.
Rezultatele complete pot fi vazute pe linkul de mai jos
http://208.106.220.42/DerbyCity/LiveMatchesandResults/_asp/completed.asp#Bank%20Pool

Astazi a debutat si divizia de One Pocket, se joaca prima runda. Printre surprizele primei runde se evidentiaza infrangerea lui Chris Bartram in fata lui Ko Ping Chung, Bartram fiind un jucator local foarte puternic si avand o experienta enorma in One Pocket, comparativ cu tanarul taiwanez. O alta surpriza este victoria rusului Maxim Dudanets in confruntarea cu Skyler Woodward, aceasta din urma fiind iarasi mult mai experimentat in jocul cu un buzunar.
Restul rezultatelor in One Pocket
http://208.106.220.42/DerbyCity/LiveMatchesandResults/_asp/completed.asp#One%20Pocket

















Programul concursurilor DCC poate fi vazut aici
http://208.106.220.42/DerbyCity/LiveMatchesandResults/_asp/eventschedule_noswitch.asp

Meciurile in desfasurare se gasesc aici
http://208.106.220.42/DerbyCity/LiveMatchesandResults/_asp/scheduled.asp

Rezultatele complete
http://208.106.220.42/DerbyCity/LiveMatchesandResults/_asp/completed.asp

Bigfoot 10-Ball Challenge, a ajuns in faza semifinalelor, cei 4 jucatori intrand in bani, dar pana a afla cine sunt acesti 4 "norocosi", haideti sa urmarim inceputul concursului. Primele 3 meciuri au avut acelasi rezultat 11-10 si s-au desfasurat dupa acelasi scenariu, jucatorul care a venit din urma a reusit sa se impuna in decisiv. Ruslan Chinahov avea avantaj de 6 jocuri, conducand cu 7-1, in fata lui Lee Vann Corteza, dar a pierdut in cele din urma, dupa ce cu masa deschisa s-a incurcat la bila 7. Dennis Orcollo era condus cu 10-6 de compatriotul, Carlo Biado, dar a reusit sa ia 5 jocuri la rand si sa treaca in runda urmatoare. In celalalt meci din seria thrillerelor, Kevin Cheng, castigatorul US Open 2015, il avea in lat pe Alex Pagulayan, 10-7, dar se pare ca si pe el l-a parasit norocul, astfel incat nu a mai putut obtine punctul castigator. Imaginea de mai jos cu Alex este reprezentativa pentru efortul acestuia de castiga intalnirea.

 
A urmat apoi confruntarea lui Darren Appleton cu batranul Efren Reyes, desi pe hartie englezul parea favorit, Efren inca mai poate, profitand de numeroasele greseli ale lui Darren, legenda biliardului mondial s-a impus cu 11-9. Meciul intre Niels Feijen si Shane Van Boening a pornit cu o lunga intarziere, dat fiind partida in desfasurare a lui Feijen in divizia Bank Pool, timp in care SVB a avut posibilitate sa se acomodeze pe saturate cu masa de 10", aceste premize s-au reflectat pe deplin la scorul final, 11-5 victoria lui SVB. Intalnirea intre campionul in exercitiu la Bila 10, Ko Pin Yi si Francisco Bustamante a fost una foarte calitativa, filipinezul invingand cu 11-8, demonstrand un joc aproape perfect. Jayson Shaw a fost superior lui John Morra si a castigat relativ usor cu 11-7, dupa spusele martorilor, facea masa de 10 picioare sa arate ca una de 7. A incheiat prima runda a concursului, intalnirea intre prietenii si partenerii in jocurile pe bani la dublu, Skyler Woodward si Justin Bergman. Cunoscuti mai degraba pentru evolutiile lor pe mesele de bar, de 7", cei doi s-au acomodat greu pe masa mare, abundand in erori, in cele din urma Skyler a castigat 11-5, dar jocul amandurora a fost greu de privit, fiind clar ca sansele de evolutie in concurs a castigatorului sunt minime.
In sferturile de finala, am avut doua meciuri in care invingatorii si-au dominat clar adversarii, cu acelasi scor 11-4, Shane a trecut de Alex Pagulayan, iar Jayson Shaw l-a demolat pe un Skyler Woodward care nu a aratat nimic. Celelalte 2 confruntari au fost exclusiv filipineze si s-au terminat cu acelasi rezultat pe tabela, 11-7. Dennis Orcollo a trecut de Corteza, iar in meciul prietenilor Reyes si Bustamante, Efren s-a impus, Francisco nereusind sa arate nici pe departe jocul ireprosabil de o zi inainte.
Asadar in semifinale se intalnesc, Shane Van Boening vs Dennis Orcollo si Jayson Shaw vs Efren Reyes. Favoritii hartiei par SVB si Shaw, dar cu totii stim ca filipinezii nu se lasa cu una cu doua.

Schema de joc o gasiti pe adresa de mai jos
http://www.azbilliards.com/tours_and_events/124-derby-city-classic/7022-derby-city-classic-2016-bigfoot-10-ball-challenge/brackets/119-bigfoot-challenge/


















Actiunea la DCC a inceput ceva mai greu, dar jocurile notabile au inceput sa apara. Danny Smith l-a invins pe Omar Al Shaheen, intr-un meci de One Pocket, primul la 7 in fata, miza 15000$, scor final 18-11. Potrivit martorilor Omar este sponsorizat serios si cauta jocuri pe bani mari. Dennis Orcollo reuseste sa se impuna si in concursurile oficiale si in meciurile pe bani, cu ajutorul sponsorului, John French, acesta gaseste usor adversari, fiind prezent mereu in Action Room. Pe de alta parte, daca in ceilalti ani Shane Van Boening juca multe meciuri pe bani, anul acesta la DCC americanul pare sa se concentreze prioritar pe concursuri, antrenandu-se intens cateva saptamani pe masa de 10 picioare. Trebuie de mentionat ca jucatorul care va participa in cele mai multe intalniri pe bani, cu cele mai mari mize si reuseste sa distreze cel mai bine publicul, va obtine premiul "Louie Roberts".

P.S. Doritorii de a urmari din interior atmosfera de la Derby City Classic pot urmari transmisiunile Live, facute prin intermediul aplicatiei Periscope, disponibila pentru Android si iOS, de catre utilizatorii: skoopy si  Biverton.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu