joi, 14 ianuarie 2016

Anul Nou pe stil vechi sau I'm back


Astazi, 14.01.2016, credinciosii de rit vechi sarbatoresc venirea noului an. Ce treaba are asta cu biliardul? Pai nu prea are, dar trebuia gasita o data mai pompoasa pentru deschiderea noului an pe blog.
Asadar, La multi ani tuturor iubitorilor de biliard si  bine v-am regasit!

Absenta postarilor in ultimele doua luni a fost conditionata de inchiderea clubului unde ma antrenam, fapt ce a atras o scadere dramatica a timpului petrecut la masa de biliard si drept consecinta o oarecare apatie fata de sportul care ne-a cucerit pe toti, dar pe care uneori preferam sa-l tinem la distanta.

Anul biliardistic 2016 a debutat cu Mastersul de Bila 8 chinezeasca, concurs castigat pentru al doilea an consecutiv de chinezul Yang Fan si dominat clar de jucatorii tarii gazda. Intrusul cu cel mai bun rezultat a fost filipinezul cu cetatenie canadiana, Alex Pagulayan, clasat pe locul 8. Pentru mine acest concurs este unul controversat, pe cat de bine pare organizat la nivel local si pe cat de buni jucatori au fost invitati, pe atat de slab a fost difuzat si promovat printre fanii din toata lumea, calitate mediocra a live streamurilor si schemele de concurs exclusiv in limba chineza, m-au facut sa nu am niciun interes in urmarirea acestui eveniment.


A urmat apoi, la celalalt capat al planetei, unul din concursurile cele mai puternice din SUA (jucatorii americani au primit puncte pentru calificarea la Mosconi Cup) si anume, Turning Stone Classic XXV 9-Ball Open, concursul, desfasurat in lipsa a catorva monstri locali cum ar fi Shane Van Boening, Corey Deuel, Justin Bergman, Skyler Woodward, a fost castigat intr-o maniera deosebita de Omul de gheata, finlandezul, Mika Imonnen. Dupa victoriile lui Mika din Romania si finala din Rusia, reusita de la Turning Stone Casino, incununeaza eforturile lui de revenire in elita biliardului mondial. Sa speram ca va gasi puterea sa-si pastreze calmul la masa si sa abordeze o atitudine pozitiva pe parcursul intregului an.



Chiar in aceste zile, 13,14 si 15 ianuarie, filipinezul Dennis Orcollo se va confrunta cu taiwanezul Ko Pin Yi, intr-un meci de Bila 10, primul la 100, miza fiind 20000$. La sfarsitul primei zile Orcollo conduce cu 33-28, desi Ko Pin Yi este cel care a reusit sa faca o serie de 5 partide castigate consecutiv cu break&run. Pentru filipinez acest meci poate fi considerat unul de pregatire pentru batalia anului cu Shane Van Boening, din februarie, Bila 10, primul la 160, miza de 100000$. 


Iubitorii de snooker sunt tinuti in priza de Dafabet Masters 2016, concurs in care s-au inregistrat doua victorii cu scorul de 6-0 si, deja in turul doi, avem o confruntare demna de finala unui campionat mondial, Ronnie O'Sullivan vs Mark Selby. Va putea oare Racheta sa treaca de un adversar atat de ambitios?

Cam astea au fost pentru inceput, dar vor urma cu siguranta multe altele. Am revenit, stati aproape!

P.S. Va propun sa urmarim impreuna finala Turning Stone Classic XXV 9-Ball Open, castigata de Imonnen, in stil de mare campion in fata lui Erik Hjorleifson.

2 comentarii:

  1. Hai ca deja sunt zapacit de atatia ani noi la inceput de an.Anul nou asta care este, care este el 2016,anul nou rusesc care incepe azi,anul nou chinezesc care incepe in februarie...Cine mai are ani noi sa spuna acuma pana nu se face primavara!

    Ce pot sa spun decat "La multi ani cu sanatate si postari nenumarate!"(si fara pauze nejustificate)

    Bine (ca) ai revenit ,maestro!



    RăspundețiȘtergere
  2. Multam fain, dle. Amabil.
    E Anul Nou biliardistic, care incepe maine, ca maine e 15, deoarece 15 bile are triunghiul de bile.

    RăspundețiȘtergere