duminică, 17 ianuarie 2016

Setea de victorie, Orcollo la New York, O'Sullivan in Londra.



Dennis Orcollo a invins in meciul cu campionul mondial la Bila 10 si Bila 9, Ko Pin Yi. Intalnirea dintre cei doi s-a dovedit a fi una foarte stransa, la sfarsitul primei zile filipinezul a avut un avantaj de 5 jocuri (33-28), dupa ziua a doua, avantajul era de doar 2 jocuri (66-64), la mijlocul ultimei zile Orcollo obtinuse un avantaj de 12 puncte (85-73). Toata lumea credea ca meciul este terminat, dar taiwanezul si-a aratat coltii, reusind sa castige 7 jocuri la rand, dintre care 5 break&run-uri consecutive. Cu toate acestea filipinezul nu l-a mai lasat pe Ko sa scape si a inchis meciul cu scorul de 100 la 92. 
Pe parcursul celor 3 zile Ko Pin Yi a fost cel care a excelat, realizand de doua ori 5 pack, dar care a avut si scaderile de forma cele mai evidente, de cealalta parte Orcollo s-a dovedit a avea un joc mult mai stabil, mai uniform, mai atent, deseori alegand loviturile de siguranta in locul celor ofensive. Sa nu uitam ca meciul s-a jucat pe o masa foarte restrictiva, cu buzunare de 4", masa potrivita mai degraba pentru One Pocket, decat pentru jocurile de rotatie. Victoria impotriva campionului mondial in actiune il va motiva cu siguranta pe Dennis in meciul cu Shane Van Boening, sponsorul lui Orcollo, John French, afirmand ca filipinezul este la moment cel mai bun jucator din lume si e gata sa parieze orice suma pentru a dovedi acest lucru. Sa vedem ce parere are Shane despre asta. Tinand cont ca Orcollo in confruntarea tocmai incheiata nu a reusit sa lege serii de jocuri castigate consecutiv, daca SVB va lua un avantaj timpuriu, e posibil ca Orcollo sa nu-l mai poata recupera. Ramane de vazut.

 











La polul opus al jocului pe bani si anume in finala Mastersului de snooker, Ronnie O'Sullivan l-a demolat pe Barry Hawkins, 10-1. Dupa o semifinala cu Stuart Bingham, in care Racheta a jucat unul din cele mai frumoase meciuri ale sale, dand dovada de caracter si dorinta enorma de victorie, pentru mine a devenit clar ca geniul snookerului va castiga cel de-al 6-lea titlu de Masters, egalandu-l pentru a cata oara pe marele Stephen Hendry.

Va propun sa urmariti sfarsitul frame-ului 6, din meciul Ronnie O'Sullivan vs Stuart Bingham. Lovituri de infarct, cu o incredere imensa in fortele proprii si o dorinta de victorie cum rar am vazut la cvintuplul campion mondial.

Un comentariu:

  1. Orcollo nu stiu daca este cel mai bun din lume,probabil ca nu, oricum formatul actual de concursuri din biliard nu e deloc in masura sa edifice in legatura cu valoarea reala a jucatorului predominand forma de moment.Chiar daca nu este cel mai bun dupa clasamente a fost si vad ca se mentine "Regele jocului pe bani".Eu as paria pe el si in meciul cu SVB.

    Ronnie a castigat entuziasmant si autoritar acest turneu insa la o privire atenta a fost totusi inegal penduland intre momente briliante cu cel mai bun snooker al sau dintotdeauna si momente de iritare si nerabdare evidente.Nu stiu cata forta mentala mai are sa se mobilizeze pentru alte turnee importante sau de anduranta cum ar fi Campionatul Mondial.Oricum minunata revenirea lui dupa 8 luni de absenta.

    Hendry oricum isi va pastra recorduri,daca nu cel de numar de coroane mondiale macar cel de numar de turnee castigate.Asa e si frumos fiecare mare campion cu recordurile lui.

    RăspundețiȘtergere