joi, 28 ianuarie 2016

Shaw tinteste de departe, Brumback da cu manta, frate.


Derby City Classic 2016 a ajuns la meridian, asadar cunoastem deja numele primilor campioni.

La Bigfoot 10-Ball Challenge, calculul hartiei s-a adeverit, astfel incat in semifinale, Shane Van Boening si Jayson Shaw si-au invins adversarii din Filipine, Shane l-a batut cu 11-9 pe Dennis Orcollo, iar Jayson pe Magicianul Reyes cu 11-8. SVB si Shaw s-au mai intalnit o luna in urma intr-o alta finala la Accu Stats Make it Happen 10 Ball, atunci americanul a obtinut victoria cu 13-10. Se vedea ca Jayson era dornic de revansa si a facut totul pentru a o obtine, dominand clar finala concursului pe masa de 10 picioare, scor 11-5. Emotiile lui Jayson dupa ce a introdus bila castigatoare, vorbesc de la sine.
 Va propun mai jos sa vedeti ultimele 2 jocuri ale partidei.





Bank on, brother! expresia lui Fred Bentivegna, unul din cei mai mari jucatori de Bank Pool, a devenit motto-ul tuturor pasionatilor de biliard cu manta si s-a auzit de nenumarate ori in seara de 26 ianuarie 2016, la finala competiei de 9 Ball Banks. Avand in vedere ca DCC se tine la granita cu statul Kentucky, patria jocului de Bank Pool, devine evident de ce finala diviziei Bank Pool a strans un numar atat de mare de spectatori in sala. Ultimul act al concursului fost disputat intre legendarul si specialistul jocului cu manta, John Brumback, detinator a 3 titluri de campion si 3 de vicecampion in divizia de Bank Pool DCC si proaspatul castigator la Bila 10, Jayson Shaw, o prezenta pe cat de interesanta, pe atat de neasteptata.Inaintea ultimului meci, Brumback era inca neinvins, in timp ce Shaw avea deja o infrangere, asta insemna ca pentru a castiga, scotianul trebuia sa-l bata de doua ori pe american. Isprava avea aproape sa-i reuseasca, Shaw conducand cu 2-1 dupa primele 3 jocuri, dar Brumback a restabilit egalitatea si in jocul decisiv a smuls victoria cu 5 bile introduse fara replica. Bucuria campionului a fost multiplicata de sustinerea sincera a spectatorilor, care si-au aratat pe deplin simpatia ce o poarta unuia din cei mai buni jucatori de Bank Pool din toate timpurile. Cu victoria sa si cele 120 de puncte primite, John Brumback devine primul favorit la titlul de Master Of Table si premiul de 20000$. Pe locul 3 in Divizia 9 Ball Bank Pool s-a clasat Alex Olinger, urmat de Billy Thorpe, Dennis Orcollo si Earl Strickland.
Haideti sa urmarim ultimul joc din meciul lui John Brumback cu Dennis Orcollo.



Concursul de One Pocket, care a adunat la start 397 de participanti, a ramas cu mai putin de un sfert dintre acestia. Shane Van Boening s-a razbunat pe Earl Strickland pentru eliminarea din runda a 10-a la Bank Pool (vedeti mai jos inregistrarea), invingandu-l pe acesta si scotandu-l din concurs in runda a 5-a. Delegatia numeroasa venita din Rusia, a ramas cu un singur reprezentant, Konstantin Stepanov, restul jucatorilor pregatindu-se pentru concursul de Bila 9 si Straight Pool Challenge. A iesit timpuriu din concurs si Ralf Souquet, dupa meciul pierdut in fata lui Justin Bergman, iar John Brumback dupa intalnirea cu Chris McDaniel a fost nevoit sa apeleze la optiunea de buy-in. In runda a 6-a am avut parte de un meci demn de finala concursului, Efren Reyes vs Scott Frost, ambii fara infrangere, confruntarea a ajuns in joc decisiv si vulpoiul batran l-a invins si de aceasta data pe adversarul sau mai tanar. Finala One Pocket este programata in noapte zilei de 28 ianuarie 2016.

Astazi a debutat si turneul de Bila 9, rezultatele pot fi vazute aici
http://208.106.220.42/DerbyCity/LiveMatchesandResults/_asp/completed.asp#Nine%20Ball 

In paralel cu concursurile mentionate mai sus a debutat si Straight Pool Challenge. In speta pentru acest concurs si pentru competitia de Bila 9 si-a afacut aparitia la Derby City Classic si Mika Immonen, care cu cateva zile in urma a ocupat locul 3 la On Cue- Mezz stop, concurs castigat de ungurul Vilmos Foldes. Ca niciodata competitia de straight din acest an a adunat un numar foarte mare de participanti, organizatorii fiind vizibil depasiti de situatie si nevoiti sa prelungeasca programul de activitate si sa caute mese suplimentare. Dennis Orcollo a fost de acord chiar sa-si incerce norocul pe o masa in camera destinata jocurilor pe bani, cu atata agitatie in jur, filipinezul a reusit totusi sa insumeze 154 bile. La moment liderul clasamentului este Johny Archer cu 179 de puncte, urmat de John Schmidt cu 168, Thorsten Hohmann -151, Konstantin Stepanov - 149, Mike Davis - 141. Amintim ca 8 jucatori cu cele mai bune rezultate in cele 4 zile de incercari vor intra in concursul cu eliminare directa.
Transmisiunile live sunt disponibile gratis pe http://www.tvmike.tv/

Mai jos puteti urmari sfarsitul seriei de 149 de bile, reusita de Konstantin Stepanov.



Runda 10, 9 Ball Banks, Earl Strickland vs Shane Van Boening



Pozele au fost puse la dispozitie de Carri Compton.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu