miercuri, 25 iunie 2014

Plecaram noua din Vaslui... sau surprizele fazei KO


Prima runda a fazei eliminatorii a Campionatului Mondial Bila 9 2014 s-a dovedit a fi una plina de surprize. Au parasit competitia nemtii, aproape toti britanicii si o buna parte din filipinezi, putem afirma cu certitudine ca vom avea un nou campion mondial. Pornit ca favorit clar, Dennis Orcollo nu a reusit sa intre in meci, fiind mereu condus la o distanta confortabila de niponul Ohi Naoyuki si desi la sfarsitul meciului Orcollo parea ca este capabil de o revenire, reprezentantul tarii soarelui rasare a gasit fortele necesare sa inchida partida, 11-8. O alta mare supriza a fost provocata de reprezentantul tarii gazde, Waleed Majed, care demonstrand un joc foarte sigur, a reusit sa-l bata cu 11-6 pe Lee Van Corteza. Warren Kiamco nu a putut face fata chinezului Wang Can, 11-9. Astfel, au iesit din concurs filipinezii Warren Kiamco, Francisco Felicilda, Lee Van Corteza, Jeffrey De Luna, Dennis Orcollo.

Germania a ramas prematur fara vreun reprezentant la Campionatul Mondial, Oliver Ortmann nu a putut pune probleme lui Albin Ouschan, 11-5. Ralf Souquet, in joc decisiv ataca o bila 3 lunga si rateaza, filipinezului Galego nu ii ramane decat sa inchida meciul, 11-10, iar campionul en-titre, Thorsten Hohmann, pierzand 9-10, primeste o ocazie unica sa egaleze, dar rateaza o bila 8 usoara, cu mari emotii olandezul Marc Teutscher baga cele doua bile ramase pe masa in buzunare si se califica mai departe.

Intalnirea intre "fratii gemeni" Darren Appleton si Daryl Peach, s-a terminat cu victoria clara a lui Darren, jocul acestuia fiind aproape perfect, 11-3.  Britanicii Karl Boyes si Jayson Shaw au pierdut ambii, cu 11-6 si respectiv 11-9. Austriacul Mario He cu 11-9 a trecut de Alex Pagulayan, care nu a putut nici astazi demonstra jocul de calitate care l-a facut celebru. Batalia intre Mika Immonen si Roman Hybler s-a terminat cu infrangerea omului de gheata, 11-7. Shane Van Boening la scorul de 10-9, profita de ratarea lui Chang Jung Lin la bila 2 si joaca siguranta, taiwanezul se vede nevoit sa dea o lovitura sarita, atinge bila 2, dar baga alba si cedeaza jocul, 11-9, americanul merge mai departe si devine marele favorit la castigarea competitiei.

Asadar, am avut parte de o prima runda eliminatorie de foc. Nu stiu daca cineva se mai incumeta sa prezica viitorul campion. Maine, 26.06.2014, se vor juca 3 runde, pana la faza sferturilor de finala inclusiv.

Cele 16 perechi ramase in joc arata asa:
1) Wang Can & Raymund Faraon
2) Elmer D. Haya & Hijikata Hayato
3) Waleed Majed & Darren Appleton
4) Konstantin Stepanov & Johann Chua
5) Mario He & Jeong Young Hwa
6) Radoslaw Babica & Neils Feijen
7) Carlo Biado & Jason Klatt
8) Ohi Naoyuki & Ko Pin Yi
9) Hsu Kai Lun & Wu Jiaqing
10) Stephan Cohen & Chang Yu Lung
11) Shane Van Boening & Dang Jing Hu
12) Kuribayashi Tohru & Nick Economopoulos
13) Antonio Gabica & Ryu Seung Woo
14) Roman Hybler & Albin Ouschan
15) Li He Wen & Marc Teutscher
16) Nick Van Den Berg & Ramiel Gallego

Live stream http://live.qbsf.qa/ 
Rezultate http://www.qbsf.qa/en/results 
                http://www.qbsf.qa/en/downloads/2014/2014_W9BC_Final_round_format.pdf

Un comentariu:

  1. De vazut Waleed Majed vs Darren Appleton.Eu zic ca Appleton poate fi numarat clar printre marii favoriti,merge ceas pana acum.Astept o supriza frumoasa de la Klatt sau Feijen.

    RăspundețiȘtergere