luni, 23 iunie 2014

Primele 3 zile ale Campionatului Mondial Bila 9 2014


Au trecut 3 zile de la debutul fazei principale a Campionatului Mondial de Bila 9. In tot acest timp  iubitorii biliardului au putut urmari in transmisiunea superba oferita de Kozoom si Federatia de Biliard din Qatar meciuri de foarte inalta calitate. Pana la acest moment toti jucatorii au disputat cate 2 meciuri, unii fiind deja calificati, iar o parte iesiti din competitie.

Babken Melkonian dupa un inceput bun in meciul cu Abdul Rahman Al Ammar, a ratat bila 9 pentru a face 4-0, arabul a facut 3-1, apoi romanul a bagat de doua ori consecutiv bila alba din spargere si scorul devine 3-3. La 5-5 arabul baga si el alba din spargere, dar Babken nu poate fructifica sansa oferita si devine 6-5 pentru Abdul. Apoi sportivul roman greseste din nou, baga bila alba in buzunar  cand isi face iesirea la bila noua, iar in ultimul joc rateaza nouarul. Scor final 9-5 pentru reprezentantul Arabiei Saudite. Ajuns pe spatele piramidei, Babken a putut trece de emotii si a reusit sa-l invinga pe Ahmad Taufiq cu 9-4. Urmatorul meci pentru calificarea in ultimii 64 romanul il va sustine in compania italianului Daniele Corrieri.

Favoritii turneului in mare parte si-au confirmat statutul si s-au calificat deja in faza eliminatorie a competitiei. Astfel, Thorsten Hohmann dupa o victorie convingatoare in fata lui  Sumit Talwar (9-3), a avut nevoie de joc decisiv pentru a-l invinge pe niponul Tanaka Masaaki (9-8). Shane Van Boening a invins detasat ambele confruntari cu Hamzaa M. Saeed Ali (9-4) si Daniele Corrieri (9-5). Nick Van Den Berg cu acelasi scor de 9-7 a trecut de Ramil Gallego si Mehdi Rasekhi. Finalistul de anul trecut, Antonio Gabica este si el calificat dupa 2 victorii, 9-5 si 9-3 cu Kuo Po Cheng si Michel Bartol. Mika Immonen dupa o prima victorie cu Liu Hai Tao (9-5), a avut ceva de furca cu coreeanul Ryu /Seung Woo (9-7). S-au calificat fara mari probleme in ambele meciuri Ralph Souquet, Niels Feijen, Jayson Shaw, Carlo Biado, Wang Can, Nick Economopoulos, Ko Pin-Yi.

Dennis Orcollo a inceput ezitant primul meci cu canadianul Jason Klatt, fiind condus la un moment cu 8-6, dar a reusit sa revina si sa castige 9-8, in meciul urmator Denis a fost neiertator si l-a batut pe tanarul taiwanez Ko Ping Chung cu 9-6. Pe de alta parte Darren Appleton dupa un inceput usor cu Petri Makkonen 9-4, a avut parte de un thriller in meciul cu Lin Cheng Chieh, pierzand cu 7-1, a gasit forte sa revina si sa ii sufle victoria jucatorului asiatic, 9-8. Jeffrey De Luna dupa victoria in meci decisiv in fata lui Tomasz Kaplan, a trecut destul de lejer peste compatriotul sau Israel Rota, 9-3. Rusul Konstantin Stepanov dupa un meci pe muchie de cutit castigat in decisiv in fata lui Alejandro Carvajal, l-a dominat in al doilea meci pe Mieszko Fortunski, 9-4.
Filipinezul Johann Chua venit din calificari a dat dovada de un joc matur si l-a invins cu 9-2 pe americanul Corey Deuel, apoi cu 9-6 pe Lo Li Wen. Raymund Faraon la fel venit din calificari, a reusit sa invinga in primele 2 meciuri 9-8 cu Denis Grabe si 9-7 cu Jeong/ Young Hwa

Primele 3 zile au adus insa si unele rezultate supriza. Efren Reyes a pierdut primul meci in fata coreeanului Jeong/ Young Hwa cu 9-5, desi incepuse bine partida. In cel de-al doilea meci magicianul l-a invins in joc decisiv pe Denis Grabe, maine Efren va juca calificarea in ultimii 64 cu Karl Boyes. 
Alex Pagulayan dupa un prim meci castigat cu 9-5 in fata lui Ohi Naoyuki, a pierdut cu Radoslaw Babica 9-6 si va juca calificarea in faza 1/32 cu Ivica Putnik.
Campionul mondial din 2011, Akagariyama Yukio, a parasit deja competitia dupa doua infrangeri cu acelasi scor 9-6, lui i s-a alaturat si canadianul John Morra, invins cu acelasi rezultat de 9-6 de Jalal Yousef si Scott Cooney. Nu mai sunt in concurs nici ungurul Vilmos Foldes,  polonezul Karol Skowerski si britanicul Imran Majid.

Maine, 24.06.2014 faza grupelor se incheie si se vor stabili toti cei 64 de jucatori calificati. Ii uram mult succes lui Babken Melkonian, meciul incepe la ora 12.

Transmisiune live http://live.qbsf.qa/en/qbsf
Grupe si rezultate http://www.qbsf.qa/en/downloads/2014/2014_W9BC_Group_Round.pdf
Inregistrarile unor meciuri pot fi gasite aici https://www.youtube.com/playlist?list=PLQSnOgysmxen-GOnCR5bT4EyfsiYCZBmg









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu