miercuri, 25 iunie 2014

Ultimii 64 la Campionatul Mondial de Bila 9


Ieri, 24.06.2014, s-au jucat ultimele meciuri pentru stabilirea celor 64 de jucatori care vor ramane in concurs.
Nu a reusit sa se califice niciun jucator american, in afara de Shane Van Boening. Brandon Shuff, Hunter Lombardo si Corey Deuel au aratat un joc mediocru, insuficient pentru a-si castiga adversarii. A parasit competitia si Efren Reyes, desi nu mai este atat de "infricosator" ca in timpurile de glorie, filipinezul a reusit totusi sa duca in joc decisiv meciul sau cu Karl Boyes, dar, ratand bila 5, i-a oferit jocul si victoria tanarului britanic. 

Austriacul Albin Ouschan a fost nemilos cu filipinezul Elvis Calasang, 9-0. Acelasi tratament i l-a aplicat si Dimitri Jungo lui Jalal Yousef, 9-0. Aventura in snooker a lui Alex Pagulayan se pare ca i-a facut mai mult rau decat bine, jocul sau de pool a suferit simtitor, cu toate acestea canadianul a reusit in joc decisiv sa-l bata pe croatul Ivica Putnik. Celalalt canadian ramas in concurs, Jason Klatt, cu un joc hotarat a trecut de Ivo Aarts, 9-1.

Sustinut pe chat de un puternic fan club romanesc,  Babken Melkonian nu a reusit sa treaca de Daniele Corrieri. Desi s-a aflat la conducerea meciului in prima jumatatea, armeanul a cedat initiativa si italianul, cu spargeri foarte bune, a reusit sa reintre in joc si sa se impuna cu 9-6. Meciul a durat cca. 2 ore 30 min si o mare parte a "vinei" apartine lui Babken. Cu parere de rau, sportivul din Romania nu a reusit sa arate jocul sau cel mai bun, fiind destul de nesigur pe lovituri si alegerile facute. Cu toate aceastea ii multumim lui Babken Melkonian pentru evolutia din Qatar si pentru faptul ca ne-a acordat posibilitatea sa a vem pe cine sustine la  Mondial. Sunt convins ca experienta acumulata la campionat il va ajuta enorm in viitor si Babken va reveni cu rezultate mai bune. Bafta in continuare.

Dupa terminara meciurilor de calificare s-a tinut tragerea la sorti pentru cele 32 de perechi care vor juca in faza direct eliminatorie a Campionatului Mondial de Bila 9.
Rezultatul tragerilor la sorti poate fi gasit aici http://www.qbsf.qa/en/downloads/2014/2014_W9BC_Final_round_format.pdf

Jucatorii din Taiwan au fost cei mai putin norocosi, ei au 4 jucatori care vor juca intre ei, Fu Chi Wei va juca cu Hsu Kai Lun, iar Cheng Yu Hsuan cu Chang Yu Lung. La fel ghinionisti au fost si filipinezii Elmer D. Haya si Franscisco Felicilda, niponii Hijikata Hayato si Tanaka Masaaki, britanicii Darren Appleton si Daryl Peach. Se asteapta meciuri de foc intre Wang Can si Warren Kiamco, Shane Van Boening si Chang Jung Lin.
Ca si pana acum meciurile pot fi vizionate in direct, gratis la adresa http://live.qbsf.qa/en/qbsf

Un comentariu:

  1. Dupa cum sunt imbracati parca avem concurs de pescuit nu de biliard.Foarte cuprinzator comentariul,multumim."Armeanul"a facut ce a putut,e un inceput si pentru el si pentru biliardul romanesc,speram ca viitorul sa aduca rezultate din ce in ce mai bune.Felicitari Babken!

    RăspundețiȘtergere