vineri, 18 iulie 2014

Ovidiu Cristea - castigatorul Cupei Romaniei la Bila 8


In weekendul trecut (12-13 iulie 2014) la Bucuresti in clubul Oxygen s-a desfasurat Cupa Romaniei la Biliard, disciplina Bila 8. Cu parere de rau concursul a adunat mai putini jucatori decat in ceilalti ani cand numarul celor inscrisi depasea 90 de persoane. Le-a trecut oare jucatorilor entuziasmul primilor ani de la reinfiintarea Federatiei sau marirea taxei de inscriere a "speriat" pe jucatorii care oricum nu aveau sanse de castig? S-a jucat in sistemul de piramida de 64, eliminare dubla pana la ultimii 16, primul la 5 in primul meci, apoi primul al 7. Incepand cu faza optimilor s-a trecut la eliminarea directa, primul la 7 si finala primul la 9.

Merita remarcata prezenta "clanului" Lazurca in ultimii 16, atat tatal cat si fiul au avut un joc foarte bun, este evident ca pentru tanarul Paul trainingul cu Darren Appleton a fost un imbold care l-a motivat serios. Cine stie unde ajungea talentatul brasovean, daca nu pica direct in optimi cu viitorul castigator Ovidiu Cristea.
Madalina Ciocan a castigat premiul pentru cea mai buna evolutie feminina.
O evolutie mai putin fericita a fost cea a lui  Babken Melkonian, care desi a pornit ca un favorit clar, nu a reusit sa ajunga foarte departe, oprindu-se in optimi, invins de Toader Marian, se pare ca la moment jucatorul armean nu este in cea mai buna forma.

Semifinalele s-au terminat cu acelasi scor de 7-2, Ovidiu Cristea l-a Invins pe Cristian Surdea, Iar Ioan Ladanyi pe Robert Braga. Finala mica s-a jucat intre Cristian Surdea si Robert Braga, Cristian a reusit sa invinga si astfel si-a facut cadou de ziua de nastere, medalia de bronz. In finala mare Ovidiu Cristea a castigat in fata lui Ioan Ladanyi cu 9-4 si a devenit astfel, pentru prima data in cariera, detinatorul Cupei Romaniei la Biliard.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu