miercuri, 2 iulie 2014

Training cu Darren Appleton, ziua 2


Cea de-a doua zi de training a inceput cu impartasirea impresiilor intre participanti si odata cu venirea lui Darren in club, cu un set de incalzire, primul la 3 intre perechile deja formate. Dupa inacalzire, Darren a impartit pentru fiecare masa cate un drill, in functie de nivelul de joc si problemele constatate la fiecare. In timp ce fiecare pereche isi facea drillul, Darren s-a apropiat de fiecare jucator si a abordat executarea corecta a loviturii, s-a pus accent pe o priza relaxata, capul nemiscat, ritmicitate in transmiterea tacului spre bila alba. Terminand un alt set  de drilluri, iarasi, cu fiecare a discutat si exersat lovitura de spargere, punand accent pe lovirea corecta a bilei albe si pozitionarea corecta pe aceasta lovitura "speciala", apoi s-a analizat lovitura de push out, importanta acesteia si cateva principii de memorizat.
Pe tot parcursul sesiunii de antrenament, Darren a fost foarte binevoitor, haios, binedispus si sociabil, a raspuns la toate intrebarile si a venit cu sfaturi si recomandari si chiar ne-a povestit cateva intamplari hazlii cu jucatorii de elita.

Surpriza diminetii pregatita de clubul Arta a fost interviul luat lui Darren Appleton de catre televiziunea locala si camera de luat vederi care se tot plimbla printre mese, punand presiune suplimentara pe studenti :) Am avut norocul sa apar in cadru cu o lovitura executata ca la carte. "He's doing good under pressure" a exclamat britanicul si a aplaudat :)
Pe nesimtite s-a apropiat sfarsitul antrenamentului si, desi Darren a plecat la pranz, noi am ramas la mese sa exersam drillurile nou invatate.
Seara ne asteapta iarasi discutii cu campionul britanic si biliard pe saturate, gratis. Multumim Club Arta.

Uite ca a venit si seara si cu ea o multime de intamplari noi, incpem cu un money match Darren Appleton vs Babken Melkonian, primul la 11, Babken are toate spargerile. Meciul a atras atentia tuturor vizitatorilor clubului, asa ca a fost mini galerie, dupa un inceput ferm, Babken a cedat initiativa si intr-un ritm relaxat Darren a castigat, 11-4. Intre timp la TV au inceput stirile si privirile tuturor au fost orientate catre ecranul mare din clubul arta, urmarind reportajul filmat dimineata despre trainingul facut de "dl. Dinamita". Spre bucuria tuturor participantilor, dupa o pauza de bere, britanicul revine la masa cu o serie de lovituri de biliard artistic, deliciul fiind introducerea bilei de pe masa in pantoful lui Cristian Surdea, aflat la cativa metri distanta.
Intr-o atmosfera absolut relaxanta si prieteneasca, Darren i-a provocat pe doritori sa-si incerce puterile intr-un exercitiu destul de pretentios. Abia tarziu, la ora  02.00 Darren paraseste clubul, iar cativa jucatori inca raman la mese, continuand acest adevarat maraton de biliard.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu