joi, 3 iulie 2014

Training cu Darren Appleton, ziua 3

Ultima zi de training, a inceput greu pentru participantii care ieri noaptea au stat pana la inchiderea clubului, cu toate acestea studentii au fost ca si in prima zi  plini de entuziasm si dornici sa afle cat mai multe de la campionul mondial. Darren a intrat in sala cu acelasi zambet pe buze, ne-a salutat pe toti si drept incalzire a oferit fiecarei perechi cate un drill de executat. La sfarsitul acestuia, s-a apropiat de fiecare masa si a explicat sistemul pe care il foloseste el pentru loviturile cu manta inainte (kick shots), ne-a pus sa repetam cele invatate si apoi a revenit cu un nou set de drilluri, specificand care sunt partile jocului imbunatatite de acestea si cum trebuie facute corect.

In acest timp in club a intrat prima echipa de televiziune pentru un interviu. Baietii de la Digi au luat interviu si la cativa participanti, precum si au filmat modul in care Darren explica si modul in care se descurca jucatorii la mese, inainte de plecare Digi TV ne-au promis ca vor reveni maine pentru difuzarea concursului Dynamite Open.

Pe la sfarsitul sesiunii de antrenament si-a facut aparitia si ce-a de-a doua echipa TV, de aceasta data de la RTV, corespondenta a fost curioasa sa afle cum se simte Darren in Romania, cum i se pare nivelul de joc si cum se descurca elevii sai. Putem spune ca a fost o dimineata de PR :)
Terminand interviul, Darren, ne-a adunat pe toti si, punctual, pentru fiecare a facut o analiza a acestor 3 zile petrecute impreuna, a evidentiat succesele obtinute, a venit cu sfaturi si recomandari pentru antrenamentele viitoare. Darren a ramas foarte multumit si chiar uimit de progresele facute de jucatori si ne-a indrumat sa continuam sa lucram asupra jocului nostru, deoarece doar asa putem deveni mai buni. Dupa aceasta analiza, care a pus pe ganduri, dar a si entuziasmat pe fiecare din participanti, Darren ne-a explicat conceptul folosit de echipa Europei la Cupa Mosconi, pentru a ramane concentrati si pregatiti psihic. A detaliat asupra modului cum trebuie abordat mental un meci, care sunt greselile pe care le facem si capcanele in care putem cadea daca ignoram acest aspect al pregatirii. Ne-a povestit despre propriile experiente, atat negative cat si pozitive, precum si de concluziile pe care le-a facut de fiecare data. Ne-a recomandat sa fim mereu concentrati, cu o gandire pozitiva si hotarati in actiunile noastre la masa de biliard. Am ras impreuna despre superstitiile sale si intamplarile haioase de care a avut parte. Asa pe nesimtite a luat sfarsit ultima sesiune de antrenament, i-am multumit lui Darren pentru timpul petrecut impreuna si pentru toate celea ce ne-a invatat. 

Desi trainingul a luat sfarsit, britanicul nu pleaca, deoarece maine se va desfasura editia inaugurala a concursului "Dynamite Open", 32 de participanti se vor lupta pentru titlul de castigator al primei editii. Sub patronatul lui Darren si in colaborare cu Club Arta Brasov, acest concurs se doreste a fi unul anual, care in cativa ani ar trebui sa devina un turneu de referinta in calendarul competitional al biliardului european.

Dar pana la inceperea concrusului toti participantii si vizitatorii clubului Arta au avut parte de o seara de neuitat. Darren Appleton i-a provocat pe toti la un challenge de Bila 10, cel mai bun din 3 jocuri. Intr-o atmosfera foarte degajata publicul a putut urmari din partea campionului mondial, lovituri demonstrative de senzatie, iesiri cu 3,4,5. mante, retururi in forta si bile introduse din pozitii care pareau fara scapare. Au reusit sa-i fure victoria britanicului Lazurca Paul, Moraru Dan, Cristian Surdea. Ciprian Gandac, intr-un meci primul la 3, i-a dat o riposta ferma lui Darren reusind sa profite de 2 erori ale acestuia, scor final favorabil romanului 3-1. La mijlocul serii si-a facut aparitia in Clubul Arta si campionul national Ioan Ladanyi, dar din nefericire pentru public un meci intre el si Darren nu s-a jucat :)

 Dupa ce toti doritorii si-au incercat puterile, Daz a venit cu o noua provocare, meci de scotch doubles, Bila 10, primul la 3, invinsii fac cinste, alegandu-si ca partener pe tanarul talent brasovean Lazurca Paul, manusa aruncata a fost ridicata de catre echipa formata din gazda Andrei Rusu si Marcoci Alexandru. Dupa o prima spargere facuta de Andrei si cateva lovituri de buzunar ratate, echipa lui Darren iese in fata, 1-0. Urmeaza Paul la spargere, Darren rateaza o bila si cu 3 bile pe masa Andrei si Alex egaleaza, 1-1. Alex sparge, dar nu intra nimic, Darren si Paul alearga in jurul mesei si dupa o lovitura nereusita a lui Paul, bila alba, cu ajutorul spiritului lui Daz, se opreste exact pe marginea buzunarului, urmeaza o lovitura grea si Daz joaca siguranta, o siguranta din care Andrei nu poate iesi, bila alba in mana pentru echipa "britanica" si scorul este 2-1. E timpul lui Darren sa sparga si o face extrem de bine, cu lovituri ferme si bine pozitionate bilele in ordine intra in buzunare, break&run si scor final de 3-1.
Alternand vizitele la masa cu paharele de bere, Darren a dat autografe, a facut poze si a discutat cu vizitatorii clubului Arta, ramanand inca o data profund impresionat de dedicatia jucatorilor romani.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu