marți, 1 iulie 2014

Training cu Darren Appleton, ziua 1


Dimineata a inceput devreme pentru mine, astfel ca la ora 08.00 eram deja in Brasov, asteptand deschiderea clubului Arta. La ora 08.20 Darren insotit de organizatorul Andrei Rusu si Ciprian Gandac, au descuiat usa si au intrat in club. Zabovind un sfert de ora, am mers si eu dupa ei, i-am salutat pe cei prezenti, Darren era prins intr-o discutie cu Ciprian Gandac, dar mi-a raspuns politicos si m-a intrebat ce fac. Chiar din primele clipe am observat ca Darren e un om simplu, prietenos, fara aere sau ifose de campion, un om cu care este placut sa comunici si pe care este usor sa-l asculti. Pana la sosirea tuturor, britanicul ne-a povestit cate ceva din experienta sa, precum si unele impresii despre alti jucatori de top. Dupa ce s-au adunat toti membrii grupului, Darren ne-a explicat modul in care se va desfasura trainingul, astfel prima zi va fi dedicata observarii punctelor noastre puternice si slabe, ziua doi vom lucra sub indrumarea lui la corectarea defectelor gasite, ziua 3 vom consolida cele invatate si ne vom axa mai mult pe parte mentala a jocului.

Astea fiind spuse, ne-am impartit dupa nivelul de joc in perechi la mese si am inceput sa jucam un set primul la 9, prelungit apoi pana la 12. Pe durata jocului, Darren a stat zeci de minute la fiecare masa si a notat intr-un carnet toate observatiile sale, nu intervenit la nimeni cu vreo recomandare sau critica. Dupa ce jocul s-a terminat, ne-am adunat toti si Darren a inceput sa caracterizeze jocul fiecaruia dintre noi, evidentiind punctele slabe, chestiunile pozitive, dand unele recomandari si punand intrebari, determinand astfel acele aspecte problematice ale jocului fiecaruia care trebuie imbunatatite. Evident, majoritatea au avut aceleasi probleme care le tot auzim din numeroasele materiale instructionale si anume, ridicarea capului in momentul loviturii, priza prea stransa pe tac, pozitie incorecta a picioarelor, abordarea cu lejeritate a loviturilor usoare si exagerarea pregatirii loviturilor grele, ritm diferit in preshot routine etc.

Finisand analiza observatiilor, ne-am intors la mesele de biliard si sub supravegherea lui Darren am inceput sa facem un drill simplu, lovitura cu retur de-a lungul mantei lungi, marind periodic distanta intre bile. Daca inceputul a fost cam problematic pentru toti, pe parcurs, indrumati de sfaturile lui Darren, loviturile au inceput sa reuseasca si bila alba se intorcea tot mai vioi spre locul de unde a pornit. Pe neasteptate a venit si ora pranzului, Darren ne-a salutat si a mers la masa, convenind sa ne intalnim cu totii seara la un cocktail si discutii, noi, insa am stat inca cateva ore discutand si exersand la mese.

Seara a fost una de vis, Darren este un tip foarte comunicabil, prietenos, care stie sa se faca ascultat si care cunoaste multe despre joc si dedesubturile sale placute si neplacute. Pe langa discutiile foarte interesante de care am avut parte, Darren impreuna cu organizatorii, ne-au dat o veste soc si anume, vineri 04.07.2014, in Brasov, la club Arta se va tine editia de debut a concursului de biliard ce va deveni anual  "Dynamite Open". Pentru anul viitor Darren promite sa aduca jucatori de top si in colaborare cu clubul Arta, Romania va aparea pe harta biliardului cu un turneu de pool de talie internationala.
O zi fantastica si asta este doar inceputul. :)




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu