miercuri, 23 septembrie 2015

Victorie romaneasca in prima zi la World Cup of Pool

 
Debutul lui Ioan Ladanyi si Babken Melkonyan la World Cup of Pool a fost unul norocos, baietii nostri reusind sa invinga intr-o maniera convingatoare puternica echipa a Chinei formata din Li Hewen si Liu Haitao. Cu un joc solid, calm, fara prea multe discutii, romanii au luat un avans confortabil 4-0, avand sansa sa duca scorul la 5-0, dar la o bila 4 accesibila, Babken este fortat sa joace cu mana dreapta (el fiind jucator de mana stanga), introduce bila obiect, dar baga si alba. Ajunsi la masa, chinezii iau 2 jocuri si in urmatorul frame, in loc sa inchida masa, aleg sa joace o combinatie 3-9, pe care o rateaza, cu 6 bile pe masa echipa noastra isi face treaba si duce scorul la 5-2,dupa care iau si jocul urmator, nu inainte ca sa castige batalia la loviturile de siguranta. Intruct in acest concurs se spargerea apartine invingatorului, Ioan Ladanyi a urmat la spargere, dar o face nereusit si baga alba, chinezii avand alaba in mana si o masa deschisa nu mai rateaza, 6-3. Urmatorul joc putea fi ultimul in meci, dar ajuns la bila 8, Ioan Ladanyi, face chic si rateaza lovitura de atac. La scorul de 6-4, chinezii vin la spargere, dar nu introduc nicio bila, Babken baga bila 1, insa pierde un pic pozitia lasandu-i lui Ioan o bila 2 dificila, cu o iesire la bila 3 foarte pretentioasa, tinand cont de ratarea anterioara la bila 8, era clar ca de reusita acestei lovituri depinde soarta meciului, dar nu degeeaba Ladanyi este considerat jucatorul cu cel mai puternic psihic din Romania, introduce hotarat bila 2 in buzunar si face o iesire exemplara la bila 3, de aici restul a fost o formalitate. 7-4 si prima victorie a Romaniei la Cupa Mondiala pe echipe. Calmul si seriozitatea cu care au abordat sportivii nostri meciul, au fost remarcate si apreciate si de catre comentatorii transmisiunii, acestia fiind impresionati de victoria pe merit a duetului roman.

Urmatorul meci, Romania il va desfasura in compania reprezentativei Indoneziei, echipa care a reusit sa invinga Germania, intr-un meci foarte spectaculos, in care asiaticii au aratat mai siguri pe ei si mai dornici de victorie, decat nemtii. In ultimul joc al meciului, dupa o lovitura de siguranta a lui Ralf Souquet, Irsal Nasution executa lovitura meciului, jump reusit la bila 2 si iesire fenomenala la bila 3, scor final 7-3 pentru Indonezia si inca o echipa favorita paraseste turneul chiar din primul meci.

Canada se alatura Chinei si Germaniei, fiind invinsi in joc decisiv de catre echipa Frantei. Francezii au avut nevoie de bila alba in mana de 2 ori pentru a putea lua jocul castigator.

Meciul intre Coreea de Sud si Malaesia a fost unul presurat de greseli copilaresti, emotii si presiune, pe alocuri fiind demn de cascadorii rasului. Condusa cu 5-0, Malaezia, egaleaza la 5.La scorul de 6-5 pentru ei, cu masa deschisa si bila alba in mana coreenii aleg sa joace la 3 greseli in loc sa inchida masa, dar in cele din urma ajung ei insisi in postura de a da din lovitura de siguranta, lasand o combinatie usoara 3-9, pe care jucatorii din Malaezia o realizeaza. In jocul decisiv, coreenii s-au concentrat si au reusit sa profite de greseala adolescentului din Malaezia, invingand cu 7-6.

Prima echipa a Angliei si Austria si-au invins adversarii cu acelasi scor 7-5, respectiv echipa Australiei si  Peru, desi meciurile nu au fost deloc usoare, chiar cu emotii pe alocuri, englezii, spre exemplu, fiind condusi la un moment cu 5-4.

World Cup of Pool, China vs Romania

















Astazi urmeaza urmatoarele meciuri

Miercuri, 23 septembrie 2015, ora 14.30
R1 Poland (13) v New Zealand
R1 Taiwan (4) v Estonia
R1 Japan (14) v Italy

Miercuri, 23 septembrie 2015, ora 20.30
R1 USA (6) v Qatar
R1 Holland (3) v India
R1 Philippines (2) v Russia

Livestream
http://www.time4tv.com/2011/09/sky-sports-3.php

Lovitura exceptionala reusita de Isral Nasution, Indonezia




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu