marți, 15 septembrie 2015

Foaie de scor pentru Straight Pool 14.1


Jocul de straight pool este inca foarte slab dezvoltat in tara noastra, pe parcursul ultimilor ani fiind organizate  doar cateva concursuri la disciplina respectiva, cu toate acestea avem destui pasionati care practica acest joc.
Cum nu toate cluburile au sisteme de tinere a scorului pentru 14.1, propun folosirea in concursuri si in jocurile cu adversar a unei foi de scor special concepute. Nu trebuie decat sa dati foaia la imprimanta si sa o completati conform evolutiei jocului.

Modul de completare, il voi explica conform exemplului de mai jos
























Jucatorul nr.1, la prima vizita la masa, executa lovitura de deschidere si nu introduce nici o bila, se trece "-" la rubrica "Puncte" si "0" la rubrica "Scor". Jucatorul nr. 2 anunta lovitura de siguranta, care se noteaza cu "S" la rubrica "Puncte" si are 0 puncte la "Scor". Jucatorul nr. 1 introduce 5 bile, dupa care rateaza, avand un scor de 5 puncte, Jucatorul nr. 2 introduce la randul lui 4 bile si rateaza, scor 4 puncte. Jucatorul nr. 1 la cea de-a 3-a vizita la masa introduce 1 bila, scor 6 puncte, Jucatorul nr. 2 nu introduce nicio bila, ramanand cu acelasi scor 4. La urmatoarea vizita la masa Jucatorul nr. 1 introduce 4 bile, fiind astfel bagate in buzunare 14 bile, se reface triunghiul de bile, (aceste 4 bile introduse se noteaza urmate de o bara verticala "/" ) Jucatorul nr.1 mai baga o bila si sparge pachetul, dupa care mai reuseste o lovitura reusita si apoi rateaza. Astfel cele 6 bile introduse de el se noteaza la rubrica "Puncte" ca  "4/2", 4 bile din pachetul vechi, dupa care inca doua dupa ce s-a refacut triunghiul de bile. La vizita sa la masa Jucatorul nr. 2 baga 7 bile, avand un scor de 11 puncte. Urmeaza Jucatorul nr. 1 care baga 3 bile si apoi face fault (notat cu -1 la rubrica respectiva), adica un total de 2 puncte care se adauga la scor. Jucatorul nr.2 introduce 2 bile, apoi, dupa refacerea pachetului, mai baga 3 bile. Jucatorul nr.1 face fault, respectiv din scorul detinut de el se scade valoarea faultului s.a.m.d.

Concluzii:
- Vizitele la masa in care jucatorul ataca, dar nu introduce nicio bila se noteaza cu "-" sau cu "0". 
- Loviturile de siguranta pot fi marcate cu "S", daca se doreste aflarea numarului de sigurante jucat, sau pentru simplificare se pot nota cu "-" sau cu "0".
- In cazul in care jucatorul  in timpul vizitei la masa introduce bila obiect, dar face si fault, la rubrica "Puncte" se va completa numarul de puncte fara bila introdusa ilegal, iar faultul va fi notat la rubrica corespunzatoare. Astfel, daca jucatorul are bagate 3 bile si la atacarea bilei a patra o introduce in buzunar, dar baga si bila alba, bila introdusa ilegal se repozitioneaza, la rubrica puncte se trec 3, iar la fault -1, prin urmare la scor se vor adauga doar 2 puncte.

Puteti descarca sau printa foaia de scor de aici


 
Spor la bile si la serii cat mai mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu